Lavrov ismejao skorašnje poteze Zapada: Ne treba pridavati značaja evropskim konferencijama o Ukrajini

27.02.2024

20:05

0

Šef ruske diplomatije uputio je poziv Makronu da razmisli o "racionalnim idejama" koje bi bile korisne i bezbedne za Evropu

Lavrov ismejao skorašnje poteze Zapada: Ne treba pridavati značaja evropskim konferencijama o Ukrajini
Sergej Lavrov - Copyright Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je skepticizam povodom nedavno održanih konferencija evropskih lidera o Ukrajini, ističući da im ne treba pridavati preveliki značaj.

Lavrov je naglasio da je primetan porast broja zapadnih konferencija na ovu temu, te da se čini kako njima pokušavaju da nadoknade sve manje interesovanje i finansijske mogućnosti za podršku režimu Vladimira Zelenskog.

- Francuzi i predsednik Francuske Emanuel Makron preterano su oduševljeni sazivanjem ovakvih događaja. Ne bih pridavao preveliki značaj konferencijama koje su organizovane u Parizu - rekao je Lavrov na konferenciji za medije, ističući da takvi događaji nikad nisu dali konkretne rezultate.

Šef ruske diplomatije uputio je poziv Makronu da razmisli o "racionalnim idejama" koje bi bile korisnije i bezbednije za Evropu.

Ove izjave usledile su nakon nedavnog samita evropskih lidera u Parizu, gde je Makron istakao da, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može biti isključeno".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike