Monika Levinski posebnim fotografijama poziva žene na glasanje: Kako danas izgleda najpoznatija ljubavnica na svetu?

27.02.2024

10:50

0

Autor: N.P.

Klinton je započeo vezu sa Monikom Levinski 1995. godine

Monika Levinski posebnim fotografijama poziva žene na glasanje: Kako danas izgleda najpoznatija ljubavnica na svetu?
Monika Levinski - Copyright Profimedia

Monika Levinski, koju je nekada krasila neslavna titula najpoznatije ljubavnice na svetu, odlučila je da osnaži žene da glasaju na predstojećim izborima i to kroz modu.

Levinski, koja je 50 godina napunila u julu, zaštitno je lice kampanje "You've Got the Power" (Imate moć) koja treba da poveća svest o registrovanju glasača uoči glasanja u novembru 2024.

- Glasanje je način da se naš glas čuje i to je najmoćniji aspekt naše demokratije i ono što je najviše definiše. Glasanje je uvek važno, ali su ulozi veoma posebno visoki ove godine - navela je nekadašnja pripravnica Bele kuće koja je imala aferu sa predsednikom Bilom Klintonom.

Cilj je motivisati žene da izađu na predstojeće predsedničke izbore u i daju svoj glas "sa stilom".

Levinski je fotografisana u novoj kolekciji brenda "Reformation" u saradnji sa organizacijom Vote.org.

Odala ih plava haljina

Podsetimo, 17. avgusta 1998. godine Klinton se obratio javnosti iz Bele kuće u televizijskom obraćanju, nakon što se suočio sa tužiocima koji su ga ispitivali više od četiri sata.

U svedočenju je priznao da je imao seksualne odnose sa pripravnicom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)

– Rekao sam danas poroti, a to govorim i vama sada, ni od koga nisam tražio da laže, sakrije ili uništi dokaze, niti da preduzme bilo kakvu nezakonitu akciju – poručio je on.

Klinton je započeo vezu sa Monikom Levinski 1995. godine, kada je ona bila 22-godišnja stažistkinja u Beloj kući. Njihova veza je trajala do 1997, a sve je razotkriveno početkom 1998. godine.

Inače, Moniku su u aprilu 1996. godine njeni šefovi premestili iz Bele kuće u Pentagon, jer su smatrali da previše vremena provodi sa predsednikom.

Profimedia
Monika Levinski i Bil Klinton

Monika Levinski je u jednom trenutku o svom odnosu sa Klintonom ispričala koleginici Lindi Trip, sa kojom je radila u kancelariji za odnose sa javnošću u Pentagonu. Tripova je, na nagovor agenta Lusijen Goldberg, navodila Moniku da joj detaljno opiše njihovu vezu i u tajnosti je snimala te razgovore.

Linda Trip je snimke predala Kenetu Staru iz Ministarstva pravde, koji je u to vreme već istraživao neke afere u vezi sa predsednikom. I tako je klupko počelo da se odmotava, a poseban dokaz je bila Monikina plava haljina.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike