Taksista Draško spasio mladi život: Devojka jednom nogom prešla preko ograde mosta, a onda ju je ugledao

12.02.2024

22:18

0

Knežević, koji je inače bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, znao je kako se u ovakvim situacijama postupa i pozvao je policiju

Taksista Draško spasio mladi život: Devojka jednom nogom prešla preko ograde mosta, a onda ju je ugledao
Ilustracija - Copyright Profimedia

Draško Knežević, taksista, sprečio je jednu devojku da skoči sa Mosta slobode u Novom Sadu.

Kako je ispričao, bilo je oko tri sata ujutru, kada je vozio stranku u Sremsku Kamenicu. Tada je u daljini uočio da neko stoji na mostu, ali mu se učinilo da ta osoba samo gleda u vodu. Kada se dovezao bliže, shvatio je da je devojka već jednom nogom prekoračila ogradu mosta. Iako je prošao, vratio se u rikverc ka njoj.

Knežević, koji je inače bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, znao je kako se u ovakvim situacijama postupa i pozvao je policiju.

- Kada sam otvorio vrata počeo sam da pričam sa njom, pitao zbog čega je tako kasno napolju i da li joj treba prevoz do kuće, a ona je meni sve vreme govorila da idem, na šta sam joj rekao da neću otići -  objašnjava on.

Kako je Draško objasnio, u ovakvim situacijama bitno je da se sa osobom koja razmišlja da okonča svoj život, ne razgovara o samoj situaciji, već da se priča o nečemu što bi im skrenulo pažnju od problema zbog kog se nalaze tu.

Video je da je devojka opuštenija i da počinje da priča s njim. Njegovo iskusno oko procenilo je da je to dobar znak. Zapalili su i po cigaretu.

- Ja sam uzeo cigare iz automobila i prišao joj, ali sam došao do male ograde, nikako nisam prelazio preko, do te visoke ograde kako od straha ona ne bi skočila, tu su uvek u pitanju sekunde. Potom se sama vratila na drugu stranu i mi smo zajedno zapalili cigaretu i nastavili razgovor - kaže on za 021.rs.

Patrola policije došla je posle desetak minuta. Pošto su od Draška uzeli izjavu, on je nastvio svoju vožnju. Stranku je odvezao u Sremsku Kamenicu, a vožnju nije naplatio. Draško je zahvalan i svojim kolegama na pomoći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike