Bajden više nema meru: Nazvao Putina "ludim kučkinim sinom"

22.02.2024

08:06 >> 09:53

0

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće, podseća Gardijan

Bajden više nema meru: Nazvao Putina "ludim kučkinim sinom"
Copyright AP Photo/Andrew Harnik

 Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo, preneo je AP.

Obraćajući se donatorima u privatnom domu u San Francisku u sredu u okviru trodnevne akcije prikupljanja novca u Kaliforniji za svoju kampanju za reizbor 2024. godine, Bajden je takođe rekao da je zapanjen zbog toga što je bivši američki predsednik i kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp uporedio sopstvene pravne probleme u SAD sa smrću ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je sramotno to što je američki predsednik Džozef Bajden nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom". Peskov je rekao da Bajden pokušava da demonstrira ponašanje u stilu holivudskog kauboja, ali da mu to, kako je naveo, ne polazi za rukom, prenela je agencija RIA Novosti.

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće, podseća Gardijan.

Bajden je, kako prenosi AP, rekao da ne razume zbog čega se Tramp poredi sa Navaljnim i zbog čega kaže da je proganjan kao što je to bio ruski opozicionar.

Tramp je kažnjen sa 350 miliona dolara nakon što je sudija u Njujorku utvrdio da je godinama lagao o svom bogatstvu u finansijskim izveštajima svojih kompanija.

Tramp je naveo da je ta presuda oblik "komunizma ili fašizma". Tokom kampanje prikupljanja sredstava na Beverli Hilsu u utorak uveče, Bajden je istakao svoje napore da pomogne srednjoj klasi i upozorio da bi pobeda Trampa u novembru mogla da dovede do zabrane abortusa u celoj zemlji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike