Obešena o zid, sa odsečenom polovinom tela! Šef palestinske misije otkrio da je poginula devojčica (7) njegova rođaka (FOTO/VIDEO)

15.02.2024

07:33

0

Autor: M. Vu.

Sedmogodišnja Sidra Hasuna ubijena je zajedno sa svojom porodicom u izraelskom granatiranju stambene zgrade u Rafi

Obešena o zid, sa odsečenom polovinom tela! Šef palestinske misije otkrio da je poginula devojčica (7) njegova rođaka (FOTO/VIDEO)
Devojčica Sidra poginula u Rafi - Copyright Preentskrin/Iks

Šef palestinske misije u Velikoj Britaniji, ambasador Husam Zomlot, identifikovao je palestinsku devojku koja je pronađena obešena o zid u Gazi, sa odsečenom polovinom tela. Ispotavilo se da je ubijena devojčica rođaka njegove supruge.

Sedmogodišnja Sidra Hasuna ubijena je zajedno sa svojom porodicom u izraelskom granatiranju stambene zgrade u Rafi. Porodica je raseljena iz severne Gaze i našla utočište na jugu.

„Ovo je 7-godišnja Sidra, rođaka moje žene. Udar izraelske rakete bio je toliko snažan da ju je odbacio, ostavljajući njeno unakaženo telo da visi sa ruševina uništene zgrade u Rafi pre 48 sati. Ubijeni su tetka moje supruge Suzan, njen muž Fuzi Hasuna, njihovi sinovi Muhamed i Karam, Karamova žena Amuna i njeno troje dece, sedmogodišnje bliznakinje Sidra i Suzan i 15-mesečni Malik“, napisao je Zomlot.

 

 

Na mrežama se pojavio snimak gde se vidi kako Sidra sa svojom rođakom maše kamerama i trčeći odlazi da se igra. Ta igra, nažalost, je prekinuta.

 

 

Sidra nije jedina devojčica koja je preživala horor u Pojasu Gaze. Nakon 12 dana potrage, rođaci su pronašli telo šestogodišnje Hind Radžab, koja je nestala u Gazi 29. januara nakon napada na porodični automobil. Devojčica je bila opkoljena izraelskim snagama koje su pucale, a njen očaj bio je zabeležen na jezivom audio-snimku gde je molila za pomoć.


UN upozoravaju: Izraelska ofanziva na Rafu mogla dovesti do pokolja
 

Ujedinjene nacije upozorile su da bi izraelska kopnena ofanziva na Rafu, na jugu Pojasa Gaze, mogla dovesti do pokolja na tom prostoru gde se nalazi više od milion ljudi.

Izrael je ranije najavio da namerava da izbaci pripadnike Hamasa iz njihovih skrovišta u Rafi.

"Vojne operacije u Rafi mogle bi dovesti do pokolja u Pojasu Gaze i mogle bi da zakucaju poslednji ekser u kovčeg humanitarne pomoći koja je već na izdisaju. Nedostaju nam bezbednosne garancije, zalihe pomoći i kadrovski kapacitet da bi se ova operacija održala. Vlada Izraela ne može nastaviti da ignoriše ove pozive", rekao je šef UN za humanitarna pitanja Martin Grifits.

Međunarodna zajednica je upozoravala na opasne posledice bilo kakve izraelske kopnene invazije na Rafu.
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike