Ledeni talas hara Amerikom! Snežna oluja paralisala Njujork i Pensilvaniju - otkazan veliki broj letova, škole zatvorene (FOTO)

13.02.2024

16:45

0

Gradonačelnik Njujorka upozorio je na moguće "rizične uslove"

Ledeni talas hara Amerikom! Snežna oluja paralisala Njujork i Pensilvaniju - otkazan veliki broj letova, škole zatvorene (FOTO)
Copyright AP Photo/Matt Rourke

Severoistok Sjedinjenih Američkih Država danas je pogodila jaka snežna oluja zbog čega je otkazan veliki broj letova i železničkih linija, a škole izvode nastavu na daljinu.

U okrugu Hartford, u Konektikatu, zabeleženo je više od 12 centimetara snega, dok je u delovima Pensilvanije palo i više od 25 centimetara snega, prenosi Njujork post.

Na aerodromu La Gvardija u Kvinsu otkazano je više od 40 odsto odlaznih i 36 odsto dolaznih letova, dok je međunarodni aerodrom Njuark Liberti u Nju Džersiju otkazao više od 20 odsto odlaznih letova. Aerodrom JFK u Njujorku otkazao je oko 17 odsto letova.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adamas upozorio je građane na moguće "rizične uslove" tokom putovanja na posao.

- Ne dajte da vas zavaraju. Ako ste danas krenuli na posao, verovatno ste sebi rekli: "Pa, to je samo slaba kiša. U čemu je problem?" Ne, ovo ima potencijal da preraste u veliku stvar - poručio je Adams.

On je istakao da njujorške vlasti preduzimaju sve neophodne korake kako bi putevi ostali otvoreni.

- Ohrabrujemo Njujorčane da, ako mogu, idu javnim prevozom, a ukoliko možete, ostanite kod kuće i radite na daljinu - naveo je Adams.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike