Snežna oluja paralisala aerodrome širom Nemačke: Otkazane stotine letova - najteža situacija u Frankfurtu! (FOTO)

17.01.2024

15:40

0

Usled ekstremnih vremenskih uslova, poremećen je i železnički saobraćaj, a državni operater Dojče ban upozorio je na kašnjenja i otkazivanja

Snežna oluja paralisala aerodrome širom Nemačke: Otkazane stotine letova - najteža situacija u Frankfurtu! (FOTO)
Copyright AP/Matthias Balk

Stotine letova širom Nemačke otkazane su danas zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu", a putnicima se savetuje da provere status svog leta pre nego što krenu ka aerodromu.

Najteže je pogođen aerodrom u Frankfurtu gde je otkazano 570 od 1.047 letova, prenosi Euronews.

- Zbog najavljenih vremenskih uslova, 17. januara na aerodromu u Frankfurtu doći će do otkazivanja letova, što se očekuje i 18. januara - navodi se u izjavi portparola frankfurtskog aerodroma.

Pogođen je i aerodrom u Minhenu gde su otkazana 254 leta. Na zapadu Nemačke danas je zatvoren aerodrom Zabriken, a kašnjenja i otkazivanja letova zabeležena su i na aerodromima u Dizeldorfu i Kelnu.

Očekuje se da će otkazivanja najviše pogoditi Lufthanzu, koja ima svoje baze na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.

AP/Matthias Balk
 

Usled ekstremnih vremenskih uslova, poremećen je i železnički saobraćaj u Nemačkoj, a državni operater Dojče ban upozorio je na kašnjenja i otkazivanja. Kompanija je ukinula nekoliko međugradskih linija i saopštila da je maksimalna brzina vozova ograničena na 200 kilometara na sat.

Lokalne vlasti ranije su saopštile da je nevreme odnelo i žrtvu kada je u utorak uveče stradao 86-godišnji muškarac, nakon što ga je udario auto dok je po mraku čistio sneg na trotoaru na saveznom putu 109, a žena koja je vozila zadobila je lakše povrede.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike