Ledeni talas i dalje hara Amerikom: Najmanje 55 osoba nastradalo usled mećave i velike hladnoće!

20.01.2024

10:10

0

Temperature su danima u "debelom" minusu

Ledeni talas i dalje hara Amerikom: Najmanje 55 osoba nastradalo usled mećave i velike hladnoće!
Sneg je okovao Tenesi - Copyright AP Photo/George Walker IV

Najmanje 55 osoba stradalo je zbog snežne mećave i velike hladnoće širom SAD. Meteorolozi su prognozirali da bi se temepratura od minus 34 stepena mogla zadržati do nedelje ujutru u više američkih država, prenosi AP.

Velike snežne padavine pogodile su u petak Njujork, Baltimor i Vašington, a očekuje se da će temperature pasti na minus 26 stepeni u velikim delovima američkih država Arkanzas, Misisipi, Misuri, Tenesi, Kentaki i Kanzas, pokazuje prognoza Nacionalne meteorološke službe.

Tanjug/Arlyn McAdoreyThe Canadian Press via AP
 

Meteorološka služba saopštila je da bi u pojedinim regionima američke države Zapadne Virdžinije moglo da padne do 10 centimetara snega sa udarima vetra do 64 kilometra na sat i temperaturom do minus 29 stepeni.

Zbog hladnoće su popucale cevi vodovoda u Memfisu u Tenesiju, zbog čega je više od 400.000 stanovnika pozvano da prokuva vodu pre nego što je koristi za piće.

U Zapadnoj Virdžiniji i danas su na snazi upozorenja zbog snežne mećave. Meteorolozi su saopštili da bi do otopljenja moglo da dođe sledeće sedmice, za kada su prognozirane temperature iznad proseka za ovo doba godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike