Kremlj o reakcijama Sunaka i Šolca o Putinovom intervjuu: Ovo nam je najvažnije...

12.02.2024

11:49

0

Brojni zapadni lideri su Putinov intervju dočekali na nož

Kremlj o reakcijama Sunaka i Šolca o Putinovom intervjuu: Ovo nam je najvažnije...
Copyright Profimedia/AP Photo

Za Kremlj je najvažnije da su se nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak upoznali sa sadržajem intervjua ruskog lidera Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu, a njihova emotivna reakcija može biti povezana sa željom da se nekako opravdaju pred svojim poreskim obveznicima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Po svemu sudeći, upoznati su sa sadržajem intervjua i to je za nas najvažnije. Oni su još jednom čuli, a oni kao šefovi izvršne vlasti svojih država, imali su takođe mogućnost da se kontinuirano upoznaju sa gledištem predsednika Rusije, a sada im je u punoj meri prezentovana. Koliko ja razumem, iskoristili su tu mogućnost. To je najvažnije - rekao je Peskov novinarima.

Kako tvrdi nemački "Velt", Šolc je intervju nazvao „smešnim“ i rekao da je Putin za 127 minuta ispričao "apsurdnu istoriju razloga zbog čega je pokrenut rat".

Sunak je za TV "Skaj njuz" takođe kritikovao intervju ruskog predsednika.

Podsetimo, američki novinar Taker Karlson je doputovao početkom februara u Moskvu gde je razgovarao i sa ruskim predsednikom što je izazvalo veliku pažnju u zapadnim zemljama.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike