Tramp pobedio na primarnim republikanskim izborima u Nevadi: Osvojio svih njenih 26 delegata

09.02.2024

09:53

0

Tramp je dugo bio izuzetno popularan među republikancima Nevade

Tramp pobedio na primarnim republikanskim izborima u Nevadi: Osvojio svih njenih 26 delegata
Donald Tramp - Copyright AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odneo je pobedu na primarnim republikanskim izborima u Nevadi, gde je bio jedini veliki kandidat koji se takmičio, i osvojio svih 26 njenih delegata.

Da bi Tramp zvanično dobio nominaciju Republikanske stranke za predstojeće predsedničke izbore potrebno je da prikupi 1.215 delegata, što bi, kako piše AP, mogao da dostigne već u martu.

Trampove pristalice, od kojih su neki nosili Trampove kape i košulje, čekale su juče u dugim redovima, kako bi, kako su rekli, podržali bivšeg predsednika u takmičenju koje bi mu donelo treću uzastopnu pobedu u republikanskoj predsedničkoj trci.

Tramp je dugo bio izuzetno popularan među republikancima Nevade.

AP Photo/Charlie Neibergall
 

Posle Nevade, unustranačko takmičenje u Republikanskoj partiji biće održano 24. februara u Južnoj Karolini, gde je Tramp i dalje popularan.

Međutim, njegova unutarstranačka rivalka Hejli, koja je dva puta pobedila na primarnim izborima kao guverner Južne Karoline, nada se da će imati koristi od prednosti domaće države.

Tramp je do sada pobedio na takmičenjima u tri države - Nevadi, Ajovi i Nju Hempširu, kao i u poslaničkom klubu republikanaca na američkim Devičanskim ostrvima, piše BBC.

Bivši lider SAD očekuje da će osvojiti veliki broj delegata tokom izbora na takozvani Super utorak 5. marta, što bi ga približilo tome da postane pretpostavljeni kandidat Republikanske partije na predsedničkim izborima u novembru ove godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike