U napadu dronom u Bagdadu ubijen visoki komandant Kataib Hezbolaha: Amerika ne odustaje od surovih namera (VIDEO)

07.02.2024

22:03

0

Autor: M. Vu.

Dron je uništio vozilo u iračkoj prestonici Bagdadu u sredu uveče, pri čemu je ubijen najmanje jedan komandant milicije Kataib Hezbolah koju podržava Iran

U napadu dronom u Bagdadu ubijen visoki komandant Kataib Hezbolaha: Amerika ne odustaje od surovih namera (VIDEO)
Dron pogodio vozilo komandata Hezbolaha - Copyright Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Američki dron pogodio je automobil u iračkoj prestonici u sredu uveče, pri čemu su poginula tri pripadnika milicije Kataib Hezbolah, uključujući i visokog komandanta, saopštili su zvaničnici.

Dron je uništio vozilo u iračkoj prestonici Bagdadu u sredu uveče, pri čemu je ubijen najmanje jedan komandant milicije Kataib Hezbolah koju podržava Iran.

 

 

Bezbednosni izvori potvrdili su detalje raketriranja nakon nekoliko glasnih eksplozija širom grada.

Američki zvaničnik upoznat sa ovim pitanjem rekao je da je visoki komandant Kataib Hezbolaha bio meta američkog napada u sredu u Iraku. Zvaničnik nije bio ovlašćen da javno komentariše i zatražio je anonimnost.Dvojica zvaničnika iz milicija koje podržava Iran u Iraku rekli su da je jedan od trojice ubijenih Visam Mohamed „Abu Bakr“ al-Saadi, komandant zadužen za operacije Kataiba Hezbolaha u Siriji. Zvaničnici su govorili pod uslovom anonimnosti jer nisu bili ovlašćeni da razgovaraju sa novinarima.

 

 

Dvojica zvaničnika milicija koje podržava Iran u Iraku izjavila su da je jedan od ubijenih Visam Mohamed 'Abu Bakr' al-Saadi, komandant zadužen za operacije Kataiba Hezbolaha u Siriji.

Udar je usledio usred rastućih tenzija u regionu i nekoliko dana nakon što je američka vojska pokrenula vazdušni napad na desetine lokacija u Iraku i Siriji koje koriste milicije koje podržava Iran i Iranska revolucionarna garda kao odmazdu za napad dronom u kojem su ubijena tri američka vojnika u Jordanu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike