SAD napala grupu Hezbolah u Iraku! Ima mrtvih i povređenih - 17 projektila na bazu sa 2.500 vojnika (VIDEO)

23.01.2024

23:24

0

Autor: M. Vu.

Američko vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na štab iračkog otpora na graničnom prelazu Al-Kaim između Iraka i Sirije

SAD napala grupu Hezbolah u Iraku! Ima mrtvih i povređenih - 17 projektila na bazu sa 2.500 vojnika (VIDEO)
Američki bombarderi napali bazu u Iraku - Copyright Preentscreen/Iks/@Worldnews_Media

U utorak su Sjedinjene Američke Države izvele vazdušne napade u Iraku protiv grupe Hezbolah koje podržava Iran, potvrdio je američki zvaničnik za CNN. Ovi napadi su usledili nakon ponovljenih napada na američke snage u regionu.

Američko vazduhoplovstvo izvelo je vazdušni napad na štab iračkog otpora na graničnom prelazu Al-Kaim između Iraka i Sirije.

Prijavljeni su mrtvi i povređeni.


Prijavljene su eksplozije u Jurf al-Nasr, južno od Bagdada, prenose lokalni mediji. Kako se navodi, napadnuta su mesta Islamskog otpora u provinciji Vavilon i oblasti Al-Sekak u blizini prelaza Al-Kaim u Iraku.
 


Udari protiv brigada Hezbolaha (Kataib Hezbolah) u Iraku odgovor su na nedavne napade na američke snage, rekao je američki zvaničnik za Al Džaziru.

Amerikaci su potvrdili da su napali tri cilja koji imaju veze sa Hezbolahom.

 

Lojd Ostin: SAD su izvele "neophodne i proporcionalne" udare u Iraku

SAD su izvele "neophodne i proporcionalne" udare u Iraku, izjavio je u utorak ministar odbrane Lojd Ostin.

Američke snage su gađale tri objekta koje koriste milicijska grupa Hezbolah koju podržava Iran i druge grupe povezane sa Iranom, navodi se u saopštenju Ostin.

 

 

„Ovi precizni udari su direktan odgovor na seriju eskalacijskih napada na američko i koaliciono osoblje u Iraku i Siriji od strane milicija koje sponzoriše Iran“, rekao je on.

Udari su bili odgovor na masovni napad balističkih raketa na vazdušnu bazu Al Asad od strane UIranske proksi grupe Hezbolah u subotu i napad na Al Asada danas, rekao je zvaničnik američke odbrane za Fox News. Grupa je ispalila 17 balističkih projektila i raketa na al-Asad, gde je stacionirana većina od 2.500 vojnika u Iraku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike