Izgleda drugačije, vidi se da je bolestan: Lojd Ostin se pojavio u javnosti prvi put nakon hospitalizacije (VIDEO)

23.01.2024

18:04

0

Tokom sastanka nije pominjao svoje zdravstveno stanje

Izgleda drugačije, vidi se da je bolestan: Lojd Ostin se pojavio u javnosti prvi put nakon hospitalizacije (VIDEO)
Copyright AP Photo/ Maya Alleruzzo, File

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin pojavio se u javnosti prvi put nakon nedavne hospitalizacije, učestvujući na virtuelnom sastanku o vojnim potrebama Ukrajine.

Ostin je dao uvodnu reč iz svog doma, gde je istakao potrebu za dodatnim sistemima protivvazdušne odbrane za Ukrajinu, a Rojters izveštava da je ministar sedeo ispred belog zida s grbom Ministarstva odbrane, dok su na štampaču pored njega bile zastave SAD i Ukrajine.

U snimku se vidi da je drugačiji u licu, da je smršao i da i dalje deluje bolesno, što su komentarisali i korisnici društvenih mreža ispod snimka.

Uprkos nedavnoj hospitalizaciji i operaciji zbog otkrivanja raka prostate tokom rutinskog pregleda 22. decembra, Ostin nije pominjao svoje zdravstveno stanje tokom virtuelnog sastanka.

Ostin (70) je primljen u Nacionalni vojni medicinski centar ''Volter Rid'' i operisan 22. decembra. Nakon nedelju dana, 1. januara, hospitalizovan je zbog infekcije i završio je na intenzivnoj nezi.

Američki predsednik Džozef Bajden i drugi visoki zvaničnici nisu bili obavešteni o Ostinovoj hospitalizaciji do 4. januara, a ministar je dijagnozu držao u tajnosti do 9. januara.

Bajden je izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenja u obaveštavanju, ali je istakao da i dalje ima poverenja u svog ministra odbrane.

Ostin nije planirao izlazak pred novinare nakon virtuelnog sastanka, čime je privremeno odstupio od uobičajenih aktivnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike