Medvedev okrivio Kijev za pad vojnog aviona: To je posledica borbe neonacističkih elita u Ukrajini

25.01.2024

13:41

0

Nekadašnji predsednik Rusije bio je oštar, kao i inače

Medvedev okrivio Kijev za pad vojnog aviona: To je posledica borbe neonacističkih elita u Ukrajini
Copyright Profimedia

Pad transportnog vojnog aviona u Rusiji izazvao je reakciju bivšeg ruskog predsednika i sadašnjeg zamenika predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrija Medvedeva, bliskog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je na Telegramu izneo svoj stav o incidentu.

Medvedev je izrazio uverenje da se iza priče o uništenju aviona Il-76, u kom je bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika i prilikom čijeg pada je poginulo svih 74 putnika, posledica unutrašnje borbe neonacističkih elita u Kijevu.

- Priča o uništenju aviona Il-76 rezultat je političke borbe neonacističkih elita u Kijevu - napisao je on, dok je stradale ruske pilote opisao kao heroje, naglašavajući da su porodice ukrajinskih ratnih zarobljenika ostale bez svojih najmilijih.

- Samo će biti još gore - da bi ostali na vlasti, oni će bez problema ubijati sopstveno vojno osoblje i ratne zarobljenike. Nemilosrdno će bombardovati svoje gradove i sela, uništavajući domove i ubijajući starce i decu - izjavio je Medvedev, naglašavajući da su najvažnije stvari koje su u igri moć i novac.

Podsetimo, rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Ukrajinu za obaranje aviona i označilo ovaj potez kao teroristički akt.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike