Ukrajinci napali rusku rafineriju! Buknuo stravičan požar, pojavili se i snimci (VIDEO)

03.02.2024

11:31

0

U incidentu nije bilo žrtava

Ukrajinci napali rusku rafineriju! Buknuo stravičan požar, pojavili se i snimci (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

Nakon napada dronom na rafineriju nafte u Volgogradu, na jugu Rusije, lokalne vlasti su izvestile o izbijanju požara koji je kasnije uspešno ugašen.

Ovaj incident je samo jedan u nizu napada na energetsku infrastrukturu između Rusije i Ukrajine, koji su deo njihovog dugotrajnog sukoba. Cilj ovih napada je prekidanje linija snabdevanja i demoralizacija protivnika, dok obe strane nastoje da preuzmu inicijativu u konfliktu koji traje već gotovo dvije godine.

Prošlog meseca ruska energetska infrastruktura takođe je napadana, što je dodatno doprinelo neizvesnosti na globalnim tržištima nafte i gasa, koja su već uzdrmana sukobom na Bliskom istoku.

 

 

Guverner Volgograda, Andrej Bočarov, izvestio je putem Telegram kanala lokalne uprave da u ovom incidentu nije bilo žrtava.

- Kao posledica pada srušene bespilotne letjelice, izbio je požar u Volgogradskoj rafineriji nafte. Vatrogasne i spasilačke ekipe su brzo reagirale - požar je odmah lokaliziran, a požar na otvorenom je ugašen. Nema povređenih - rekao je on.

 

 

Proizvođač nafte Lukoil, vlasnik rafinerije, još se nije oglašavao.

Rafinerija nafte u Volgogradu, smeštena na reci Volgi, ima kapacitet prerade od 14,8 miliona metričkih tona sirove nafte godišnje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike