Bivši bugarski ministar: Amerika uvukla Ukrajinu u rat, a znala je da ne može da pobedi

01.02.2024

23:55

0

Prema rečima bivšeg bugarskog ministra, SAD su uvukle Ukrajinu u rat iako su znali da ona ne može da pobedi u sukobu

Bivši bugarski ministar: Amerika uvukla Ukrajinu u rat, a znala je da ne može da pobedi
Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Ukrajina bi na osnovu prirodnih bogatstava i geografskog položaja mogla da bude prosperitetna država, ali je danas njeno stanovništvo smanjeno skoro dva puta, a ekonomija je uništena, izjavio je bivši ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov televiziji „Evrokom“.


„Ukrajina geografski zauzima rejon koji ima veliki značaj – između Crnog mora, Rusije i Evrope. Mogla je da bude veoma prosperitetna država. Tokom 1991. godine, kada se SSSR raspao, imala je oko 52 miliona stanovnika. Sada u Ukrajini ima manje od 28 miliona. To što je ukrajinsko rukovodstvo na čelu sa Zelenskim, a do njega i Porošenko, odlučili da će Ukrajina ispunjavati neke druge ciljeve, nisu povezani sa interesima običnih Ukrajinaca, već sa interesima svetskog globalnog multinacionalnog kapitala, što ih je i dovelo do trenutne situacije“, naveo je on.

Prema rečima bivšeg bugarskog ministra, SAD su uvukle Ukrajinu u rat iako su znali da ona ne može da pobedi u sukobu.

„Šta je nedavno izjavio šef CIA kada je pozvao kongresmene da izdvoje 60 milijardi za Ukrajinu? Moramo joj dati kako bi Ukrajina mogla i dalje da igra ulogu odvraćajućeg faktora. Oni su od samog početka znali da Ukrajina ne može da pobedi u ovom konfliktu. Ti, Ameriko, žrtvuješ zemlju u kojoj je pre 20 godina živelo 50 miliona, ubijaš je, uvlačeći je u rat. Smatraš da i Rusi treba da umiru, ali onoga koga zoveš saveznikom, uvlačiš u mlin za meso. Narod se upola smanjio zbog smrti i migracija. Ekonomija je propala. Predviđam da će Ukrajina izgubiti u ovom sukobu i već je izgubila“, zaključi je bivši ministar odbrane Bugarske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike