Rusija: Ukrajina je oborila Il-76, to je teroristički akt

24.01.2024

15:13

0

Rukovodstvo Ukrajine je dobro znalo za predstojeću razmenu, saopštila je ruska strana

Rusija: Ukrajina je oborila Il-76, to je teroristički akt
Ruska policija na mestu pada Il-76 u Belgorodu - Copyright Profimedia/Pavel Kolyadin/TASS

Kijevski režim izvršio je teroristički akt, u kojem je oboren ruski vojno-transportni avion, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Danas u 11.15 kijevski režim je izvršio teroristički akt usled kojeg je oboren ruski vojno-transportni avion koji je leteo na relaciji Čkalovski-Belgorod i prevozio ukrajinsko vojno osoblje na razmenu - saopštilo je Ministarstvo.

Rusko Ministarstvo je navelo da je razmena zarobljenika, prema prethodnom dogovoru, trebalo da bude održana popodne na kontrolnom punktu Kolotilovka na rusko-ukrajinskoj granici.

Transportni avion Il-76 ruskog vazduhoplovstva, sa 65 ukrajinskih zarobljenika, koji su prevoženi na razmenu, zajedno sa šest članova posade i tri prateća lica, srušio se u Belgorodskoj oblasti.

- Rukovodstvo Ukrajine je dobro znalo za predstojeću razmenu, obavešteno je kako će zarobljenici biti isporučeni, ali je avion Il-76 oboren sa tri projektila iz protivvazdušnog raketnog sistema, bilo Patriot ili IRIS T, proizvedenog u Nemačkoj, stručnjaci će to rešiti - rekao je predsednik Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov na plenarnom sastanku Državne dume, preneo je Interfaks. 

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti, izjavio je da su svi koji su se nalazili u avionu Iljušin-76 poginuli.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike