Jako zahlađenje zahvatilo Grčku! Sneg veje u Solunu, temperatura pala za 18 stepeni, neki putevi zatvoreni (VIDEO)

20.01.2024

22:01

0

Autor: M. Vu.

Zabeležen je oštar pad temperature širom Grčke tokom vikenda, a Solun nije izuzetak

Jako zahlađenje zahvatilo Grčku! Sneg veje u Solunu, temperatura pala za 18 stepeni, neki putevi zatvoreni (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Subotnje popodne u Solunu donelo je neočekivane promene u vremenskim prilikama, pretvarajući grad u bajkovitu zimsku scenu. Sneg je počeo da pada, posebno u područjima Hortiatisa, Asvestohorija, Eksoija, Pefkija, Filirosa, Oreokastra i Melisohorija. Put od Hortiatisa do Agios Vasileiosa je zatvoren zbog obilnih snežnih padavina.

Čak i centar Soluna nije izbegao bele pahulje, iako se sneg nije zadržao na svim mestima. Regionalne službe za čišćenje snega su angažovane, a mašine su na terenu kako bi očistile puteve i olakšale saobraćaj.

 

 

Zabeležen je oštar pad temperature širom Grčke tokom vikenda, a Solun nije izuzetak. Gde su do juče vladale prolećne temperature, živa u termometru pala je za čak 18 stepeni u samo 24 sata. Ova iznenadna promena vremena je zabeležena i na društvenim mrežama, gde je prognostičar ERT-a, Sakis Arnautoglu, podelio tabelu sa meteorološke stanice na Međunarodnoj izložbi u Solunu.

 

 

Kastorija je takođe obučena u belo, s obilnim snežnim padavinama koje su transformisale oblast u prelep zimski pejzaž. Oštra hladnoća i smanjena vidljivost uticali su na saobraćaj, pa se preporučuje ograničavanje nepotrebnih putovanja.

 

 

Vozači duž Državne i Pokrajinske putne mreže Florine upotrebljavaju zimske gume, a po potrebi i lance protiv proklizavanja.

Na Egejskom moru preovladavaju olujni vetrovi, dok primorski predeli doživljavaju jake kiše i oluje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike