"Palata je lagala": Otkriveni novi detalji o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, doktori su veoma oprezni

18.01.2024

15:47

0

Samo saopštenje ih je razotkrilo

"Palata je lagala": Otkriveni novi detalji o zdravstvenom stanju Kejt Midlton, doktori su veoma oprezni
Copyright Profimedia

Vest da je Kejt, princeza od Velsa, primljena u bolnicu u Londonu na abdominalnu operaciju, gde se „očekuje da će ostati do dve nedelje" odjeknula je svetom kada je u sredu objavljeno saopštenje Kensingtonske palate.

Detalja trenutno nema mnogo, ali se na osnovu same objave može zaključiti da je britanska princeza iznenada završila u privatnoj londonskoj klinici.

Bez obzira na to koliko je odmeren ton saopštenja za javnost, njihova tvrdnja da je operacija bila planirana dovodi se u pitanje, jer se u trećem i psolednjem pasusu navodi: „Princeza od Velsa želi da se izvini svima koji su zabrinuti zbog činjenice da mora da odloži svoje predstojeće angažmane".

 

 

Sama činjenica da je Kejt odložila predstojeća pojavljivanja u javnosti govori o tome da je do operacije došlo iznenada, jer u suprotnom ne bi za taj period ništa planirala.

Ako kraljevski zvaničnici, kako je izneo Tajms, trenutno „čiste“ dnevnik princeze od Velsa na „nekoliko meseci da bi joj omogućili odgovarajuće vreme za oporavak“, onda je sve to bilo malo iznenadnije nego što se inače sugeriše u saopštenju.

Štaviše, ne očekuje se da će se Kejt vratiti javnim dužnostima bar do Uskrsa.

Profimedia
Princ Vilijam i Kejt Midlton

Sve ovo utiče ne samo na predstojeće javne događaje u kojima je trebalo da u čestvuje ne samo Kejt, nego i Vilijam, jer je on „predan tome da ostane uz nju koliko god je to moguće, a takođe je otkazao mnoge od svojih predstojećih obaveza“, navodi Tajms.

Poslednji član kraljevske porodice koji je ovoliko vremena proveo u bolnici bio je princ Filip 2021. Kada je pokojna kraljica imala operaciju kolena 2003, provela je samo dve noći u bolnici.

Dok je Kensingtonska palata jasno stavila do znanja da princezino stanje nije kancerogeno, treba se uzeti u obzir da će ona u bolnici biti dve nedelje, što znači da njeno zdravstveno stanje nije naivno, navode kraljevski komentatori.

Doktori iznenađeni dugim oporavkom

Prema rečima izvora iz Kensingtonske palate, princeza od Velsa se oseća dobro nakon operacije i oporavak teče kako je očekivano.

I dalje nije jasno koja je tačna priroda operacije, a Palata ne ne želi da otkrije bilo kakve detalje u vezi sa tim. Ipak, nije isključena mogućnost da će sama princeza odlučiti da o tome progovori u budućnosti.

Profimedia
 

Doktorka opšte medicine Zoi Vilijams iznela je svoje stručno mišljenje za britanski "San".

- Ovo bi moglo da bude nešto što ju je mučilo ceo život i što nije stigla da reši ili je u pitanju problem koji je nedavno otkriven. Dve nedelje u bolnici je duže nego što bismo inače očekivali, ali ona nema uobičejen život. Ona je buduća kraljica, pa su lekari verovatno dodatno oprezni. Svi se nadamo da je reč o manjem problemu i da je operacija jednostavna, ali oprez jeste mudra odluka - kazala je ona.

Druga doktorka, Debora Li, pričala je za britanski portal "Ekspres".

- Posle operacije abdomena većina pacijenata ostaje u bolnici četiri do sedam dana. Nakon laparoskopske operacije to se smanjuje na dva do četiri dana. Sve zavisi od toga šta je tačno urađeno. Ako pacijent mora da bude na intenzivnoj nezi, verovatno će boravak u bolnici biti znatno duži. Mogu da prođi dva meseca ili više dok se pacijent ponovo ne oseti prijatno i dok ne bude mogao normalno da se kreće - objasnila je ona.

Princeza je inače dobrog zdravlja, ali je 2012. bila primljena u bolnicu dok je bila trudna zbog hiperemeze gravidarum, teške jutarnje mučnine. Taj problem mučio ju je i u drugoj i trećoj trudnoći.

Osim nje, u bolnicu je, takođe zbog operacije, primljen i njen svekar, kralj Čarls III, što je javnosti saopšteno manje od sat vremena nakon što je otkriveno da je ona hospitalizovana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike