Sudija izneo šokantne detalje: Hanteru pronađen kokain pored pištolja koji je kupio ilegalno dok je bio zavisnik

17.01.2024

00:10

0

Autor: M. Vu.

Hanter Bajden suočava se sa tri optužbe za oružje za krivično delo, a mogao bi biti izložen kazni do 25 godina zatvora

Sudija izneo šokantne detalje: Hanteru pronađen kokain pored pištolja koji je kupio ilegalno dok je bio zavisnik
Hanter Bajden - Copyright Profimedia/Pixabay

Revolverski pištolj Colt Cobra, koji se pripisuje Hanteru Bajdenu, sinu američkog predsednika, prvi put je prikazan u sudskom podnesku tužilaca, gde se tvrdi da je Bajden ilegalno nabavio ovaj pištolj dok je bio zavisnik od droge. Osim toga, hemičari su, kako se navodi, pronašli kokain u smeđoj kožnoj torbici u kojoj je Hanter čuvao sporni pištolj.

Ove tvrdnje iznete su u osuđujućem dokumentu od strane kancelarije specijalnog tužioca Dejvida Vajsa, gde se detaljno opisuju otkrića vezana za oružje i droge. Hanter Bajden suočava se sa tri optužbe za oružje za krivično delo, a mogao bi biti izložen kazni do 25 godina zatvora.

Savezni tužioci su predstavili ova nova saznanja kao odgovor na pokušaj Hantera Bajdena da se odupre optužbama.

Hanter (52) tvrdi da ga je Ministarstvo pravde optužilo tek nakon što je pokleknuo pod pritiskom republikanaca i zahteva da se optužbe povuku.

Najviši tužilac je osudio 'teoriju zavere' kao 'fikciju dizajniranu za holivudski scenario'. ''Oskraćena od svoje buke, teorija o osvetoljubivosti optuženog jednostavno nije kredibilna,' napisali su tužioci.

„Ostavljen sa nezgodnom istinom da pokušava da objasni kako se to moglo dogoditi tokom Bajdenove administracije, optuženi sugeriše da zli motivi vrebaju duboko u Ministarstvu pravde.

Profimedia
 

„Ova teorija je fikcija dizajnirana za holivudski scenario“, dodali su.

Predsednikov sin se takođe odvojeno suočava sa optužnicom od devet tačaka za navodne poreske zločine. U decembru, advokat Hantera Bajdena podneo je zahtev za odbacivanje optužbi za krivično delo oružje protiv njega.

Advokat Abe Lovel, koji se nasilno suočava sa argumentima tužioca u oba slučaja, podneo je podnesak saveznom sudu u Delaveru, gde je Hanter optužen da je lagao na formularu kada je kupio revolver Colt Cobra 2018. godine – u vreme kada je pisao da je zloupotrebljavao krek kokain i druge supstance.

On je citirao nedavne sudske odluke o posedovanju oružja, uključujući nedavnu odluku Apelacionog suda kojom se ukidaju zabrane za korisnike droga da poseduju vatreno oružje.

Njegovi advokati su tvrdili da su optužbe „politički motivisane“ i optužili Vajsa da je „pokleknuo pod političkim pritiskom da podnese teže optužbe“.

Maksimalno vreme u zatvoru bilo bi ukupno 25 godina ako bude osuđen po svim tačkama, iako su savezne kazne obično manje od maksimalnih. Hanter bi takođe mogao da dobije kaznu od najviše 250.000 dolara i tri godine uslovne kazne.

Prema optužnici, Hanter je lagao o svojoj upotrebi droge kada je kupio pištolj 2018.

Hanter je kupio pištolj kalibra 0,38 Colt Cobra u Delaveru, državi koja tera svakog kupca da odgovori na niz pitanja pre nego što se dočepa oružja.

Jedna iz prijave iz 2018. pita da li podnosilac zahteva koristi ili je zavisnik od droge. U polju je jasno označeno „ne“.

Hanter je priznao da je bio zavisnik od kreka kokaina u vreme kupovine oružja.

Video otkriven na Hanterovom laptop računaru prikazuje ga golog i maše pištoljem u hotelskoj sobi 2018. godine, navodno pet dana nakon što je kupio pištolj.

Otprilike dve nedelje kasnije, njegova ljubavnica i udovica brata Hali Bajden, pronašla ga je „otključanog“ u njegovom kamionu i bacila ga u kantu za smeće u prodavnici. Njegovo otkriće izazvalo je policijsku istragu.

Bonnus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike