Pune 34 godine svet je pokušavao da pobedi Tetris! To je uspelo ovom dečaku: "Onesvestiću se, ne osećam prste!" (VIDEO)

03.01.2024

21:20

0

Autor: M. Vu.

Vilis Gibson (13), postao prva osoba koja je pobedila popularnu Nintendo video igricu Tetris koja je „lansirana” pre 34 godine

Pune 34 godine svet je pokušavao da pobedi Tetris! To je uspelo ovom dečaku: "Onesvestiću se, ne osećam prste!" (VIDEO)
Vilis Gibson oborio Tetris - Copyright Printscreen/YouTube

Veruje se da je tinejdžer iz Oklahome, Vilis Gibson (13), postao prva osoba koja je pobedila popularnu Nintendo video igricu Tetris koja je „lansirana” pre 34 godine. Kako prenosi Bi-Bi-Si, dečak je na svom Jutjub kanalu postavio snimak trenutka kada je dostigao nivo 157, što je na kraju rezultiralo "krahom" igre.

- Onesvestiću se, ne osećam prste! - rekao je Gibson pre nego što je, obuzet neodoljivim uzbuđenjem, pao nazad u stolicu.

Trebalo mu je samo 38 minuta da pobedi Tetris, a do pre nekoliko godina igrači su verovali da je moguće doći samo do nivoa 29.

Popularnu video igru, u kojoj su blokovi poređani u savršene horizontalne linije koje se kreću sve većom brzinom, kreirao je 1984. sovjetski inženjer Aleksej Pažitnov, a globalnu popularnost je stekla nakon svog debija na Nintendo Entertainment Sistem (NES) i Nintendo-ovoj ručnoj konzoli Game Boi u 1989.

 

 

Danas se omiljeni Tetris može igrati na raznim konzolama i platformama, uključujući mobilne telefone.

U 2010. godini, profesionalni igrač Thor Aackerlund uspeo je da dostigne nivo 30 koristeći tehniku koja se zove "hipertapping", u kojoj igrač vibrira prstima na način koji pokreće kontroler brže od brzine igre.

Tinejdžer Vilis Gibson kaže da igra Tetris od svoje 11. godine i da se takmičio na nekoliko turnira.

- Kada sam počeo da igram ovu igru, nisam očekivao da ću je ikada srušiti ili pobediti - objavio je na svom Jutjub kanalu, gde se predstavlja kao "Blue Scuti". Pored pobede u igri, dečak je oborio i ukupan rezultat i tri druga svetska rekorda u Tetrisu.

Drugi igrači sada pokušavaju da obore rekorde ovog dečaka, a mnogi dokumentuju svoje pokušaje na društvenim mrežama i veb stranicama za striming video zapisa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike