Igra „Super Mario“ prodata na aukciji za 1,56 miliona dolara!

14.07.2021

11:24 >> 12:01

0

Ovo je novi rekord

Igra „Super Mario“ prodata na aukciji za 1,56 miliona dolara!
Copyright rur/nintendo

Čuvena video igra „Super Mario” za konzolu Nintendo 64 je ovog vikenda prodata na aukciji po ceni od 1,56 miliona dolara, što je novi rekord za jednu igru igru, saopštila je američka aukcijska kuća Heritage Auctions.

– To je prva igra koja je prodata na aukciji za više od milion dolara – izjavio je Erik Bredli, portparol aukcijske kuće sa sedištem u Dalasu. Ovo je druga velika prodaja jedne video-igre za Heritage Auctions u roku od samo nekolikor dana, pošto je u petak bio postavljen tada novi rekord kada je „Legends of Zelda“ za konzolu Nintendo NES kupljena po ceni od 870.000 dolara.

– Igra „Super Mario 64“ je izašla 1996. godine i poznata je po tome što je prvi put koristila 3D. To je takođe jedina poznata kopija koja je dobila ocenu 9.8 A++ kompanije specijalizovane za video-igre – rekao je Bredli, i dodao da je to najviša ocena koju neka retro igrica može da dobije.

Kolekcionarska zainteresovanost za klasične igre je u masovnom porastu poslednjih godina, a „Super Mario Bros“ za Nintendo NES iz 1986. je u aprilu prodat po ceni od 660.000 dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike