Kralj Čarls traži novog telefonskog operatera! Treba da odgovori na 4.000 poziva nedeljno, ali zato plata!

23.12.2023

22:05

0

Autor: M. Vu.

Bakingemska Palata je u svojoj objavi naglasila da će novi operater biti angažovan za rad 38 sati nedeljno

Kralj Čarls traži novog telefonskog operatera! Treba da odgovori na 4.000 poziva nedeljno, ali zato plata!
Kralj Čarls III - Copyright Profimedia

Rezidencija britanskog kralja Čarlsa III aktivno traži novog telefonskog operatera. Ovaj posao podrazumeva odgovaranje na impresivnih 4.000 telefonskih poziva nedeljno, što bi ukupno iznosilo oko 208.000 poziva godišnje, piše Dejli mejl.

Bakingemska Palata je u svojoj objavi naglasila da će novi operater biti angažovan za rad 38 sati nedeljno. Ponuđena godišnja plata za ovu poziciju iznosi 26.000 funti, što se prevodi u oko 30.000 evra. Ova suma nadmašuje prosečnu minimalnu zaradu u Velikoj Britaniji za iznos od 9.000 funti.

Ovaj posao ne samo da zahteva izuzetnu sposobnost upravljanja velikim brojem poziva, već takođe implicira potrebu za izvanrednom komunikacijskom veštinom, profesionalizmom i diskrecijom, s obzirom na prirodu posla i njegovu blizinu britanskog kralja.

AP Photo/Frank Augstein
 

Iako godišnja zarada nudi privlačnu nadoknadu, uloga telefonskog operatera u kraljevskoj rezidenciji predstavlja jedinstvenu priliku za rad u okruženju sa istorijskim značajem i može pružiti iskustvo koje prevazilazi materijalnu komponentu posla.

Godišnji odmor traje od 25 do 30 dana plaćenog odsustva, a navedeno je i da raditi za kraljevski dom znači „biti u srcu organizacije“ i da zaposleni treba da „bude ponosan na to što je deo tima posvećenog kralju“.

Uz to, zaposleni „ima pristup aktivnom penzionom sistemu, dobrom zdravstvenom osiguranju i ima popust od 20 odsto u buticima Royal Collection Trust-a“.

Kako podseća pomenuti medij, isti oglas prethodno je raspisan 2016. godine, kada je na tronu bila kraljica Elizabeta Druga, a tada je plata iznosila 23.000 funti, ali je broj telefonskih poziva na koje je operater morao da odgovara bio čak 7.000 nedeljno, odnosno 364.000 godišnje.

Do smanjenja telefonskih poziva došlo je zbog povećanog proja imejlova. Bakingemska palata zapošljava ukupno 1.200 ljudi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike