Lavrov: Nemačke vlasti su lopuže

21.12.2023

21:44

0

Lavrov je dodao da Zapad pokušava da pronađe neke legalne puteve za konfiskovanje ruske imovine kako bi je kasnije iskoristio

Lavrov: Nemačke vlasti su lopuže
Sergej Lavrov - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prokomentarisao je zahtev Federalnog tužilaštva Nemačke za konfiskaciju ruske imovine, rekavši da je rukovodstvo te zemlje „nepošteno“.

„Prepredenjaci, to smo odavno shvatili. Ranije su bili nepošteni u političkom planu, u smislu odustajanja od sporazuma, u smislu pokušaja da prevare nekoga. Ali sada su lopuže u bukvalnom smislu“, rekao je Lavrov na pres-konferenciji nakon posete Tunisu.

On je istakao da SAD prilikom „zatvorenih kontakata“ objašnjavaju Evropljanima „kako da promene zakone“ kako bi ukrali rusku imovinu.

Lavrov je dodao da Zapad pokušava da pronađe neke legalne puteve za konfiskovanje ruske imovine kako bi je kasnije iskoristio, između ostalog, za pomoć Ukrajini. Međutim, kako je ocenio, Evropljani i dalje imaju znake poštovanja svojih zakona, stoga odluka o ruskoj imovini još nije doneta.

Pritom je ministar poručio da Zapad treba da bude svestan sledećeg – Rusija će odgovoriti na konfiskaciju svoje imovine. On je podsetio na izjavu ministra finansija Rusije Antona Siluanova koji je istakao da „i Moskva ima šta da konfiskuje“ i da tako odgovori Zapadu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike