"Neprijatno gledati": Snimak dočeka Lavrova i Berbokove na G20 izazvao burne reakcije

04.03.2023

14:56

0

Autor: J.N.

Dok je ministar spoljnih poslova Rusije dočekan na aerodromu uz poštovanje svih protokola, njegova koleginica iz Nemačke imala je malo drugačiji tretman

"Neprijatno gledati": Snimak dočeka Lavrova i Berbokove na G20 izazvao burne reakcije
Sergej Lavrov - Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP, File

Buru na društvenim mrežama i lavinu komantara izazvao je nedavno održani sastanak G20, naročito dolazak šefova diplomatije Rusije i Nemačke Sergeja Lavrova i Analene Berbok.

Dok je ministar spoljnih poslova Rusije dočekan na aerodromu uz poštovanje svih protokola, njegova koleginica iz Nemačke imala je malo drugačiji tretman.

Na snimku se vidi da su Lavrova dočekali predstavnici indijskih vlasti, i brojni novinari, dok su Berbokovu sačekala samo dva predstavnika indijske vojske.

"Oštrom oku tviteraša" nije promaklo da njoj ni ambasador Nemačke u Indiji nije prišao odmah već posle izvesnog vremena.

 

 

Oni su to objasnili tretmanom koji Rusija ima u ovoj zemlji.

"Meni ovo mnogo toga govori... na primer, da nas više ne shvataju ozbiljno","Avion su izgleda spustili pogrešno za 360 stepeni (korisnik mreže aludira na nedavnu izjavu Berbokove da Rusija treba da promeni svoju politiku za 360 stepeni)", "Stigli smo do nivoa sporednog ulaza", neki su od komentara.

Neki su konstatovali da je to neprijatno gledati, dok su drugi ukazivali na činjenicu da im je sve vreme servirana priča o tome kako je Rusija ta koja je izolovana.

Sastanak ministara inostranih poslova članica grupe G20 održan je u Nju Delhiju, a Indija je na sastanak pozvala predstavnike međunarodnih organizacija i ministara zemalja kao što su: Nigerija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Singapur, Španija, Egipat, Holandija, Bangladeš, Oman, Mauricijus.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike