„Kao da smo prošli kroz rat": Velika eksplozija na Sejšelima razorila sve oko sebe, oštetila i aerodrom udaljen 4 kilometra (VIDEO)

07.12.2023

15:41

0

Eksplozija je odjeknula u građevinskom i preduzeću za vađenje kamena, gde je eksploziv bio uskladišten u četiri kontejnera

„Kao da smo prošli kroz rat": Velika eksplozija na Sejšelima razorila sve oko sebe, oštetila i aerodrom udaljen 4 kilometra (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/indrastra

Na Sejšelima je proglašeno vanredno stanje nakon velike eksplozije u industrijskoj zoni na glavnom ostrvu Mahe, a došlo je i do poplave.

Eksplozija je odjeknula kroz tu oblast, sravnivši komercijalne zgrade i uništivši obližnje stanove, ostavljajući trag razaranja duž istočne obale ostrva.

Predsednik Sejšela Vavel Ramkalavan naredio je svima osim neophodnim radnicima da ostanu kod kuće.

 

 

Nekoliko ljudi je povređeno, a određeni broj je evakuisan iz svojih domova.

Eksplozija je odjeknula nešto posle 2 sata ujutru po lokalnom vremenu u građevinskom i preduzeću za vađenje kamena, gde je eksploziv bio uskladišten u četiri kontejnera.

- Poslednjih 10 godina postojala je velika zabrinutost u vezi sa zalihama eksploziva. Četiri kontejnera eksploziva su eksplodirala... Srce mi je trenutno žalosno i znam da su mnoge porodice pogođene. Bio sam šokiran kada sam video Providens, Petit Pariz i Caskade u takvom stanju. Kao da smo prošli kroz rat - rekao je predsednik Ramkalavan.

 

 

Međunarodni aerodrom je takođe oštećen, iako je udaljen 4 kilometra. Škole su zatvorene, kao i bolnice, osim za hitne slučajeve.

- Međunarodni aerodrom na Sejšelima i dalje je u funkciji, a trajektne linije između ostrva rade za posetioce - navodi se u zvaničnom izveštaju zemlje na Iksu.

 

 

Vlada Velike Britanije savetovala je svoje građane na ostrvu Mahe da ostanu u zatvorenom prostoru do daljeg.

Izuzetno jaka kiša tokom noći izazvala je velike poplave i klizišta, što je povećalo pritisak na hitne timove na ostrvu. Tri osobe su poginule.

 

 

Potop je doveo do oticanja otpadnih voda u okean i ljudima se savetuje da ne plivaju.

Predsednik Ramkalavan nazvao je dve katastrofe „nesrećom“ za zemlju i apelovao na ljude da pokažu solidarnost sa onima koji su pogođeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike