Bajden priznao da se plaši Trampove pobede: Da se on nije kandidovao, nisam siguran da li bih se kandidovao i ja

06.12.2023

13:55

0

Demokrate su prošlog meseca oglasile alarm nakon što je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da aktuelni predsednik zaostaje za republikanskim liderom

Bajden priznao da se plaši Trampove pobede: Da se on nije kandidovao, nisam siguran da li bih se kandidovao i ja
Džozef Bajden - Copyright AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u utorak da nije siguran da bi se kandidovao za reizbor na izborima sledeće godine da republikanac Donald Tramp nije među kandidatima.

- Da se ​​Tramp nije kandidovao, nisam siguran da bih se kandidovao. Ne možemo mu dozvoliti da pobedi - rekao je Bajden na skupu prikupljanja sredstava za svoju kampanju u blizini Bostona.

Ovo je rekao nakon što je govorio o rizicima koje bivši predsednik Tramp predstavlja za demokratiju, tvrdeći da se plaši da bi drugi Trampov mandat bio daleko autokratskiji od prvog.

Demokrate su prošlog meseca oglasile alarm nakon što je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da Bajden zaostaje za republikanskim liderom Trampom u pet od šest država tačno godinu dana pre predsedničkih izbora.

Bajden je ranije ovog meseca napunio 81 godinu, dok Tramp ima 77 godina, a ankete pokazuju da su birači zabrinuti da su obojica prestari da bi se ponovo kandidovali za Belu kuću.

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
Donald Tramp

Ranije na skupu prikupljanja sredstava u utorak Bajden je opširno govorio o svojoj podršci Izraelu i potrebi da se shvati šta će se desiti nakon trenutnog sukoba u Gazi.

- Bio sam velika pristalica Izraela od trenutka kada sam ušao u Senat Sjedinjenih Američkih Država 1973. godine - istakao je on.

Zahavljujući američkoj podršci, Izrael nesektivno bombarduje Pojas Gaze, u kom je, prema poslednjim informacijama, stradalo najmanje 16.248 ljudi, uključujući 7.112 dece i 4.885 žena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike