Tramp zna šta će prvo uraditi ako ponovo dođe na vlast: Neću biti diktator, osim prvog dana

06.12.2023

10:23

0

Mnogi se plaše da će se svetiti kad ponovo bude ušao u Belu kuću

Tramp zna šta će prvo uraditi ako ponovo dođe na vlast: Neću biti diktator, osim prvog dana
Copyright AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je za Foks njuz da, ukoliko se vrati na vlast 2025. godine, neće biti diktator, "osim prvog dana".

Na pitanje da li će sprovoditi odmazde ukoliko ponovo preuzme Ovalni kabinet, Tramp je istakao da neće biti diktator, osim kada je reč o zatvaranju granica.

- Osim toga, ja nisam diktator - dodao je.

U kampanji demokratski kandidati često ističu zabrinutost da bi Tramp, ukoliko se vrati na vlast, mogao da postane diktator i da se osveti neistomišljenicima. Međutim, Tramp je tokom intervjua demantovao ove tvrdnje.

Bivši lider SAD je kritikovao i specijalnog američkog savetnika za klimu Džona Kerija zbog tvrdnji da će elektrane na ugalj morati da se zatvore.

- Kina jednom nedeljno izgradi jednu elektranu na ugalj, i to automatski, a Džon Keri želi da prestanemo da radimo sve što možemo. Imamo državu, moramo aktivirati naše fabrike. Vetar ih neće aktivirati. Naša zemlja ponovo može da bude bogata. Kerija treba zaustaviti. On uništava našu zemlju - rekao je Tramp, tvrdeći da Keri svuda putuje privatnim avionom dok priča o borbi protiv klimatskih promena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike