Užas na Filipinima: Tokom katoličke mise ekspolodirala bomba, četiri osobe poginule!

03.12.2023

07:46

0

Filipinske vlasti su danas podigle stanje pripravnosti bezbednosnih službi na najviši nivo i saopštile da je reč o činu islamskog terorizma

Užas na Filipinima: Tokom katoličke mise ekspolodirala bomba, četiri osobe poginule!
Ilustracija - Copyright Provincial Government of Lanao del Sur Facebook

U eksploziji bombe tokom katoličke mise u obrazovnoj ustanovi u gradu Maraviju na jugu Filipina, poginule su četiri osobe, a ranjena je nekolicina ljudi, Filipinske vlasti su danas podigle stanje pripravnosti bezbednosnih službi na najviši nivo i saopštile da je reč o činu islamskog terorizma.

- Najoštrije osuđujem besmisleno gnusno zlodelo koje su počinili inostrani teroristi. Ekstremiste koji vrše nasilje protiv nevinih uvek ćemo smatrati neprijateljima našeg društva - izjavio je filipinski predsednik Ferdinand Markos mlađi, prenosi Rojters.

Eksplozija u gradu koji su 2017. godine pet meseci kontrolisali militanti Islamske države, dogodila se nakon ubistva 11 ekstremista u petak, u vojnoj operaciji u provinciji Magindanao del Sur, udaljenoj oko 200 kilometara od Maravija.

Pozivajući na smirenost, Markos je objavio na platformi Iks (Tviter) da je naredio policiji i vojsci da "obezbede zaštitu i bezbednost civila i ranjivih zajednica".

- Budite sigurni da ćemo počinioce ovog nemilosrdnog čina privesti pravdi - izjavio je general filipinske armije Gabrijel Virej III, ocenivši da je u pitanju "akt terorizma".

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike