Aerodrom u Minhenu zavejan: Bavarska ostala bez letova do nedelje

02.12.2023

22:23

0

Najveći avio-prevoznik u Nemačkoj, Lufthansa, takođe je apelovala na putnike koji su kupili karte za njihove letove da ne kreću ka aerodromu pre nego što provere status njihovog leta

Aerodrom u Minhenu zavejan: Bavarska ostala bez letova do nedelje
Ilustracija - Copyright AP Photo/Matthias Schrader

Svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Minhen (MUC) otkazani su u subotu zbog velikih količina snega koji je praktično zavejao glavni grad Bavarske. Otkazani su i letovi ka ovom vazduhoplovnom čvorištu.

Prvi letovi otkazani su u subotu u ranim jutarnjim satima dok je mećava još trajala. Isprva se očekivalo da će vazdušni saobraćaj ponovo biti uspostavljen oko podneva, ali se od te ideje odustalo, jer je sneg padao uz jake udare vetra.

AP Photo/Matthias Schrader
 

Koliko je situacija na Međunarodnom aerodromu Minhen dramatična najbolje se videlo iz objave na nalogu vazduhoplovnog portala fl360aero  koji je na mreži X objavio snimak poslovnog aviona koji je pod težinom snega i leda "seo" na rep! na svojoj parking poziciji!

 

 

I pored toga što je za nedelju najavljeno ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja u jutarnjim satima, aerodromski zvaničnici su preko medija i internet stranica aerodroma savetovali sve putnike da ne kreću ka aerodromu dok ne provere status svog leta, iako je na stotine otkazanih letova značajno poremetilo vazduhoplovnu svakodnevicu.

Bavarska je zavejana snežnim padavinama koje neprekidno zasipaju ovaj deo Nemačke.

 

 

Najveći avio-prevoznik u Nemačkoj, Lufthansa, takođe je apelovala na putnike koji su kupili karte za njihove letove da ne kreću ka aerodromu pre nego što provere status njihovog leta.

I drugi vidovi transporta su zaustavljeni širom Bavarske, u Minhenu gradski saobraćaj praktično nije radio, uključujući i tradicionalno otporni S-Bahn (nadzemno-podzemni segment metroa), a mnogo putnika je moralo da provede noć u vozovima koji su stali na prugama između petka i subote.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike