Lavrova za stolom na samitu OEBS-a dočekala provokacija: Marija Zaharova objavila poruke koje su mu ostavili (FOTO)

01.12.2023

10:10

0

Ruski ministar spoljnih poslova neće boravak u Skoplju pamtiti po najlepšim stvarima

Lavrova za stolom na samitu OEBS-a dočekala provokacija: Marija Zaharova objavila poruke koje su mu ostavili (FOTO)
Copyright AP Photo/Boris Grdanoski

Na samitu OEBS-a u Skoplju, koji se održava održava u četvrtak i petak, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doživeo je neprijatnost koju je sa javnošću podelila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom profilu na Telegramu objavila fotografiju sa samita na kojoj se vide papiri s porukom "rezervisano za NATO" postavljeni na Lavrovljevo mesto tokom samita.

- Papiri na stolovima u sali za sastanke Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a jasan su pokazatelj onoga o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: Pod pritiskom SAD logika OEBS-a se zamenjuje agresivnom ideologijom NATO-a - napisala je Zaharova u okviru objave.

U svom govoru na Ministarskom savetu OEBS-a Lavrov je izrazio zabrinutost zbog trenutnog stanja organizacije, nazivajući ga "žalosnim" i istakao nejasnost perspektiva OEBS-a. On je dodatno naglasio da se OEBS sve više pretvara u "dodatak NATO-a", postavljajući pitanje vrednosti ulaganja u revitalizaciju ove međunarodne organizacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike