Ne treba mu kruna! Polubrat jordanskog kralja odrekao se titule princa (VIDEO)

03.04.2022

18:25

0

Polubrat jordanskog kralja Abdulaha, Hamzah bin Husein odrekao se danas titule princa, godinu dana nakon što je stavljen u kućni pritvor

Ne treba mu kruna! Polubrat jordanskog kralja odrekao se titule princa (VIDEO)
The_King_of_Jordan,_2013 - Copyright Foto: Wikipedia

Polubrat jordanskog kralja Abdulaha, Hamzah bin Husein odrekao se danas titule princa, godinu dana nakon što je stavljen u kućni pritvor posle sukoba sa kraljem.

On je objavio pismo na svom zvaničnom nalogu na Tviteru u kojem je naveo da se odrekao titule jer njegove vrednosti ''nisu u skladu sa pristupima, trendovima i modernim metodama'' jordanskih institucija, prenosi AP.

On je prošle godine optužen za umeštanost u zaveru za destabilizaciju kraljevstva i u aprilu 2021. stavljen u kućni pritvor.

Foto: Wikipedia
 

 

Tada je negirao optužbe, rekavši da je kažnjen jer je govorio protiv korupcije među zvaničnicima.

Prošlogodišnja svađa između kralja Abdulaha i njegovog polubrata je redak slučaj sukoba unutar kraljevske dinastije Hašemita, koji je izašao u javnost.

Kralj Abdulah Drugi i Hamzah su sinovi kralja Huseina, koji je vladao Jordanom skoro pola veka, a preminuo je 1999. godine.

Nakon što je nasledio presto, kralj Abdulah je imenovao Hamzaha za prestolonaslednika, ali mu je titulu oduzeo 2004. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike