Uhapšen bahati Obamin savetnik! Seldovic iza rešetaka posle izjave da "4.000 ubijene palestinske dece nije dovoljno"

23.11.2023

11:24

0

Još nije poznato za šta je tačno optužen

Uhapšen bahati Obamin savetnik! Seldovic iza rešetaka posle izjave da "4.000 ubijene palestinske dece nije dovoljno"
Copyright Printscreen Twitter/zaramagnusson

Bivši savetnik za bezbednost u Obaminoj administraciji Stjuart Seldovic zadržan je u pritvoru zbog optužbi za antimuslimanske uvrede upućene prodavcu hrane u Njujorku, izveštava BBC.

Portparol njujorške policije potvrdio je da je Seldovic priveden u sredu, ali nije izneo detalje o konkretnim optužbama.

Seldovic je priznao da je on osoba sa viralnih video-snimka u kojima vređa prodavca, naziva ga "teroristom" i preti njemu i njegovoj porodici. On je svoje postupke opravdao tvrdnjom da ga je prodavac provocirao izražavanjem podrške Hamasu. U intervjuu za "Siti and Stejt" Seldovic je izrazio žaljenje zbog incidenta.

Uprkos Seldovicovim tvrdnjama, prodavac, koji se identifikuje kao Mohamed Husein, demantovao je medijske izveštaje o podršci Hamasu i najavio tužbu protiv Seldovica.

U video-snimcima koji su postali viralni na društvenim mrežama, Seldovic se vidi kako u nekoliko navrata posećuje kolica sa hranom u različitim delovima dana, provocirajući prodavca. U jednom od snimaka izjavio je "Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, znate šta, to nije bilo dovoljno", što je izazvalo bes korisnika Iksa, nekadašnjeg Tvitera.

Seldovic, koji je radio u Stejt departmentu i Kancelariji za izraelska i palestinska pitanja, i koji je bio direktor Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće tokom Obamine administracije, izazvao je oštru osudu javnosti.

Lobistička kompanija "Gotham Government Relations", gde je Seldovic ranije radio, osudila je njegove postupke kao "podle, rasističke i ispod dostojanstva standarda u firmi".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike