Bivši Obamin savetnik maltretirao uličnog prodavca: Ti podržavaš Hamas, ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno (VIDEO)

22.11.2023

17:19

0

Seldovic je čak i pretio njemu i njegovoj porodici mučenjem

Bivši Obamin savetnik maltretirao uličnog prodavca: Ti podržavaš Hamas, ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/ChidaKamran

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost u Obaminoj administraciji našao se na udaru žestoke kritike nakon serije video-snimaka u kojima se vidi kako uznemirava uličnog prodavca u Njujorku islamofobičnim komentarima.

U jednom od snimaka koji kruže društvenim mrežama 64-godišnji Stjuart Seldovic, Jevrejin iz Bruklina, uličnog prodavca naziva „teroristom“ i kaže „ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno“.

Seldovic, trostruki dobitnik Superior Honor nagrade Stejt departmenta, izazvao je bes na mrežama zbog maltretiranja uličnog prodavaca koga je nazvao „silovateljem“ i „teroristom“.

Čak je otišao toliko daleko da je tom čoveku i njegovoj porodici pretio da će ih egipatska obaveštajna agencija Mukabarat mučiti. OSim toga, Seldovic je ismevao prodavca što ne govori engleski tečno.

- Zato prodajete hranu u kolicima za hranu, jer ste neznalice, ali bi trebalo da naučite engleski. To će vam pomoći kada vas budu deportovali nazad u Egipat. Mukabarat će uhvatiti tvoje roditelje. Da li tvoj otac voli svoje nokte? Vadiće ih jedan po jedan - kaže Seldovic u jednom od video-snimaka.

Seldovic je nastavio sa uznemiravanjem nekoliko puta, bez obzira na to što ga je prodavac više puta zamolio da ode.

- Zašto da idem? Ovo je Amerika, ovo je slobodna zemlja. Ne kao Egipat - odgovorio mu je on jednom prilikom.

U drugom video-snimku Seldovic drži bedž sa simbolima Izraela na njemu i optužio je prodavca da podržava Hamas.

- Postaviću ovde velike natpise na kojima piše "Ovaj tip veruje u Hamas" - može se čuti kako mu preti.

"Gotham Government Relations", lobistička firma sa sedištem u Vašingtonu, u kojoj je Seldovic radio kao predsedavajući za spoljne poslove, najavila je da će prekinuti sve veze sa njim.

Nazivajući njegovo ponašanje "podlim i rasističkim", kompanija je rekla da Seldovic nije doprineo radu u firmi "godinama".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike