Netanijahu se sastao sa vladom: Pregovaraju o puštanju talaca

21.11.2023

21:53

0

Autor: M.M.

Taoci za koje se očekuje da budu oslobođeni, ako se postigne dogovor između Izraela i Hamasa, biće uglavnom deca

Netanijahu se sastao sa vladom: Pregovaraju o puštanju talaca
Benjamin Netanjahu - Copyright Abir Sultan/Pool Photo via AP

Izraelski premijer sastao se večeras sa Vladom te zemlje i razgovarali su o razmeni talaca sa Palestinom, a nakon razmatranja ove odluke, premijer se sastao sa kabinetom bezbednosti.

Visoki izraelski zvaničnik je u razgovoru za Bi-Bi-Si, sugerisao da bi sporazum uključivao oslobađanje do 50 talaca Hamasa dnevno - u zamenu za četvorodnevni prekid vatre. Tri palestinska zatvorenika u Izraelu biće oslobođena za svakog civilnog taoca koji bude oslobođen, prema više izvora.

Na nekim drugim kanalima, objavljeno je da će Izrael osloboditi do 150 palestinskih zatvorenika koje drži, a među njima žene i decu.

Ukoliko dođe do oslobađanja palestinskih zatočenika, izraelska Vlada morala bi da potpiše takav dogovor.

Profimedia
 

Visoki izraelski zvaničnik je rekao da su sva izraelska bezbednosna tela - ID, bezbednosna agencija Mosad i domaća obaveštajna agencija Šin Bet, za sporazum.

Potencijalno oslobođeni taoci će biti uglavnom deca

Taoci za koje se očekuje da budu oslobođeni, ako se postigne dogovor između Izraela i Hamasa, biće uglavnom deca, rekao je izvor za CNN.

- Upravo sam čula od izvora da će među taocima skoro u potpunosti biti deca kako ja razumem - rekla je Beki Anderson sa CNN-a dok je izveštavala iz Dohe u Kataru.

Ranije danas, izvori su rekli i da bi sporazum o oslobađanju talaca koje je Hamas odveo iz Izraela u zamenu za pauzu u borbama u Gazi mogao da bude objavljen već danas, a lider Hamasa je rekao da je grupa "blizu postizanja sporazuma o primirju".

Bonus video:

 

Potencijalno oslobođeni taoci će biti uglavnom deca Taoci za koje se očekuje da budu oslobođeni ako se postigne dogovor između Izraela i Hamasa biće uglavnom deca, rekao je izvor za CNN. - Upravo sam čula od izvora da će među taocima skoro u potpunosti biti deca kako ja razumem - rekla je Beki Anderson sa CNN-a dok je izveštavala iz Dohe u Kataru. Ranije danas, izvori su rekli za Si-En-En da bi sporazum o oslobađanju talaca koje je Hamas odveo iz Izraela u zamenu za pauzu u borbama u Gazi mogao da bude objavljen već danas, a lider Hamasa je rekao da je grupa "blizu postizanja sporazuma o primirju".

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike