Izraelski vojnici objavili snimak kako pomažu starom Palestincu: Ipak, ispostavilo se da su ga pogubili (VIDEO)

16.11.2023

13:40

0

Otkrivena je istina o tome šta se desilo sa Baširom al Hajjijem

Izraelski vojnici objavili snimak kako pomažu starom Palestincu: Ipak, ispostavilo se da su ga pogubili (VIDEO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

Priča o starom Palestincu kog su pogubile okupatorske snage izazvala je ljutnju na društvenim mrežama, nakon što su izraelski vojnici objavili njegove fotografije na društvenim mrežama dok mu pomažu da pređe put, pokazujuću navodnu humanost, a potom ga pogubili.

Aktivisti su se pitali da li je ovaj starac bio vojnik u Islamskom pokretu otpora (Hamas), pa je bio meta okupacije.

Otkrivena je istina o tome šta se desilo sa Baširom al Hajjijem, kada je okupatorska vojska tvrdila da je humana pošto se na izraelskim profilima delila fotografija na kojoj se vidi kako izraelski vojnik pomaže starom Palestincu (79 godina), koji je pokušavao da pređe sa severa Pojasa Gaze na jug na putu Salah al Din.

Međutim, unuka ovog Palestinca razotkrila je izraelske tvrdnje kada je na svom profilu na Instagramu objavila sliku ispod koje je napisala: “Snage okupatorske vojske pogubile su mog dedu.”

 

Takođe, njegov sin je ispričao detalje ubistva, rekavši: “Mama, otac i ja smo bili na putu ka jugu Gaze. Kada sam se okrenuo, nisam ih video, pa sam se vratio da ih potražim. Kada sam stigao, jedan mladić mi je rekao da je otac ušao u jednu kuću da se odmori jer nije mogao da nastavi da hoda, pa sam otrčao u kuću, gde sam svog oca pronašao mrtvog.“

Na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari u vezi sa pogubljenjem Palestinca od strane okupacije, od kojih su neki objavljeni u epizodi programa „Shabakat“.

Jedan od pionira društvenih mreža po imenu Basam zatražio je da se priča o ovom čoveku i objavljuje što je više moguće, „kako bi se razotkrili zločini i brutalnost cionističkog neprijatelja“.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Al Jazeera

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike