Izraelski vojnici tuku bolesne, ranjene i raseljene! "Terali su ih da se skinu, vređali ih i psovali"

15.11.2023

22:00

0

Autor: M. Vu.

Pripadnici Odbrambenih snaga Izraela (IDF) ušli su sa tenkovima u kompleks bolnice El Šifa

Izraelski vojnici tuku bolesne, ranjene i raseljene!  "Terali su ih da se skinu, vređali ih i psovali"
Izraelske trupe su ušle u kompleks bolnice Al Šifa u Gazi - Copyright Youtube/Guardian News/IDF

Izraelske snage su napale određeni broj medicinskog osoblja u bolnici Al-Šifa, kaže vladina kancelarija za medije u Gazi.

“Terali su ih da se skinu, vređali ih i psovali. Tražili su od medicinskog osoblja da odu kako bi ih mogli ispitati pod pretnjom oružjem”, saopštila je kancelarija za medije.

Kancelarija je takođe navela da su izraelski vojnici proterali brojnu decu i neke pacijente, “lišivši ih lečenja i ostavivši ih da se suoče sa pretnjama bombardovanja, snajpera i dronova”.

Pripadnici Odbrambenih snaga Izraela (IDF) ušli su sa tenkovima u kompleks bolnice El Šifa, naveo je novinar iz Gaze za Si-En-En.

Dodao je da nije jasno da li su vojnici ušli u samu zgradu bolnice, ali i da je bilo razmene vatre u dvorištu bolnice, kao i da su neki prozori polomljeni.

IDF je ranije jutros saopštio da obavlja "preciznu i ciljanu operaciju" u bolnici El Šifa i optužio Hamas za neprekidnu upotrebu bolnice u vojne svrhe.

Izraelski vojnici kreću se od jedne do druge zgrade unutar bolnice Al Šifa, nakon što su uspeli da u potpunosti ispitali da li u objektu ima bilo kakvog vojnog prisustva, javlja Al Džazira.

"Ispitivali su lekare i medicinsko osoblje. Nisu dozvolili evakuaciju. Izraelske snage sprečavaju bilo koga da uđe ili izađe iz bolnice", navodi izveštač katarske televizije.

Vojska se povukla iz nekih zgrada, ali je izraelska artiljerija i dalje na kapiji bolnice i ima punu kontrolu nad objektom.

Grifits (UN): Bolnice nisu bojna polja, zgrožen sam vojnim upadom u El Šifu

Podsekretar za humanitarnu pomoć Ujedinjenih nacija Martin Grifits naveo je da je zgrožen izveštajima o vojnom upadu u bolnicu u Gazi.

"Zgrožen sam izveštajima o vojnom upadu u bolnicu El Šifa u Gazi. Zaštita novorođenčadi, pacijenata, medicinskog osoblja i svih civila moraju prevazići sve druge brige. Bolnice nisu bojna polja", naveo je Grifits u objavi na društvenoj mreži Iks.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike