Ovako izraelski snajperista ubija nenaoružano dete! Otac je pokušao da dođe do njega, ali su i njega upucali, iskrvarili do smrti (VIDEO)

19.10.2023

19:48

0

Autor: M. Vu.

U Tulkaremu, na severozapadu Zapadne obale, vojnici su ubili Tahu Ibrahima Mahameda, 16, iz izbegličkog kampa Nur Šams

Ovako izraelski snajperista ubija nenaoružano dete! Otac je pokušao da dođe do njega, ali su i njega upucali, iskrvarili do smrti (VIDEO)
Snimak kako Izraelci ubijaju mladića - Copyright Printscreen/Iks

Izrael je upucao ovo nenaoružano palestinsko dete juče u Tulkaremu, na Zapadnoj obali. Tahu Ibrahima Mahameda je imao samo 16 godina. Iako izraelske vlasti tvrde da ne ubijaju decu, ni civile, pojavio se snimak koji dokazuje drugačije.

 

U Tulkaremu, na severozapadu Zapadne obale, vojnici su ubili Tahu Ibrahima Mahameda, 16, iz izbegličkog kampa Nur Šams

Vojnici su detetu pucali u oko i lice tokom protesta nakon što je vojska upala u izbeglički kamp i ostavila ga da krvari više od jednog sata pošto su sprečili palestinske lekare da dođu do njega.

U pozadini na snimku se čuje vrisak ženske osobe.

Jedan strelac izraelske vojske takođe je pucao u leđa Tahinom ocu dok je pokušavao da spase svog sina i premesti ga na bezbedniju lokaciju.

Ubijali mladiće redom

Mladi Palestinac, Ibrahim Nazeeh Al-Haj Ali, 24, ubijen je u vatri izraelske vojske u gradu Džamain, južno od Nablusa.

Palestinac je podlegao teškim ranama koje je zadobio nakon što su izraelski vojnici upali u grad i ispalili baražnu vatru na demonstrante, okolne kuće i zgrade.

 

 

On je hitno prebačen u bolnicu u Nablusu, ali je ubrzo proglašen mrtvim zbog teških prostrelnih rana.

U Ramali, na centralnoj Zapadnoj obali, vojnici su izvršili invaziju na selo Budrus, zapadno od grada, i ispalili mnoge bojeve metke, gumene čelične metke i gasne bombe na Palestince koji su protestovali zbog invazije na mnoge domove.

 

 


Medicinski izvori rekli su da su vojnici ubili mladića Džibrila Ahmada Avada (32) i ranili drugog živom vatrom pre nego što su hitno prebačeni u Palestinski medicinski kompleks u Ramali.

 

 

Vredi napomenuti da je Džibril brat Saira Avada, kojeg su izraelski vojnici ubili 2013. godine.

Takođe, vojnici su ubili dvoje dece, Kajsa Tajima Šalaša (17) i Halila Mohameda Halila (15), u selu Šukba, zapadno od Ramale.

 

 

Vojnici su pucali na dvoje dece na glavnom ulazu u selo, nakon što su u njega upala mnoga vojna vozila.

Vojnici su upali i opljačkali mnoge kuće u Al-Mahjar i Jabal An-Nasr u izbegličkom kampu i napali nekoliko Palestinaca, što je dovelo do protesta, pre nego što je vojska rasporedila snajperiste na krovove.

Najmanje šest osoba je danas ubijeno u sukobu sa izraelskim snagama na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izraelska vojska ranije je saopštila da je uhapsila više od 80 osumnjičenih, uključujući, kako je navela, "63 Hamasova teroristička operativca" tokom racija tokom noći na Zapadnoj obali, navodi Bi-Bi-Si.

Kako je navela, uhapšeno je pet osumnjičenih u Nur Šamsu.

Bezbednosne snage, navodi vojska, nastavljaju da deluju u kampu "kako bi sprečile terorističke aktivnosti".

Novi bilans mrtvih

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno najmanje 3.785 ljudi, dok su povređene 12.493 osobe.

Među stradalima su i 1.524 deteta i oko 1.000 žena, rekao je portparol ministarstva Ašraf el Kudra.

On je dodao da su u Gazi ubijena i 44 zdravstvena radnika.

"Nema zaliha lekova ni u jednoj bolnici u Gazi", naveo je El Kudra i pozvao međunarodnu zajednicu da što pre isporuči humanitarnu pomoć toj palestinskoj enklavi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike