Bivši savetnik šefa Pentagona upozorava Amerikance: “Malo je verovatno da bi naše oružje moglo da pobedi Rusiju”

03.11.2022

16:31

0

Autor: 24sedam

Predsednik Džo Bajden i njegovi generali treba da shvate koliko će vojni neuspeh biti štetan za američko društvo, rekao je Mekgregor

Bivši savetnik šefa Pentagona upozorava Amerikance: “Malo je verovatno da bi naše oružje moglo da pobedi Rusiju”
250992_profimedia-0665090531_f (1) - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Rob Banks/Profimedia

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici - mešajući se u situaciju u Ukrajini - ne bi trebalo da potcenjuju vojnu moć Rusije, ocenio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

On je u članku napisanom za The American Conservative povodom vesti da Bela kuća razmatra mogućnost da u Ukrajini protiv Rusije upotrebi snage NATO predvođene SAD upozorio:

Profimedia
 

- Takva koalicija neće biti u stanju da skoncentriše neophodna vojna sredstva za ostvarivanje superiornosti nad ruskom vojskom. Malo je verovatno da će tradicionalno američko oružje moći da pobedi vojnu moć Rusije. A nedostatak konkretnih ciljeva dovešće u pitanje sposobnost NATO-a da porazi ruske snage.

- Važno je imati na umu, dodao je Mekgregor, da Moskva ima potpunu moć nad celom svojom oružanom silom, da ruski vojnici znaju za šta se bore, a da američki generali ne mogu da očekuju takvu lojalnost od svojih saveznika.

Američki pukovnik otvoreno sumnja da će članice NATO – u slučaju sudara sa Rusijom -moći da ostave po strani svoje nacionalne interese, prenose Fakti.

AP Photo/Sergei Grits
 

Mekgregorova završna procena je da će cena neuspeha zapadnih multinacionalnih snaga NATO u Ukrajini biti veoma visoka:

- Predsednik Džo Bajden i njegovi generali treba da shvate koliko će vojni neuspeh biti štetan za američko društvo nakon neuspeha Sjedinjenih Država u Iraku i Avganistanu. Američki vojni moral je na niskom nivou. Regrutovanje u oružane snage teže je nego ikad,  a američki ekonomski izgledi su još mračniji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike