Berluskonijeva porodica u borbi sa njegovim brojnim "damama za zabavu": Nastanile se u vilama, neće da odu

07.11.2023

11:20

0

Autor: N.P.

Premijer im dozvolio da žive u njegovim vilama kao vid kompenzacije

Berluskonijeva porodica u borbi sa njegovim brojnim "damama za zabavu": Nastanile se u vilama, neće da odu
Silvio Berluskoni - Copyright Profimedia

Porodica pokojnog italijanskog premijera Silvija Berluskonija pokrenula je pravne postupke kako bi izbacila 20 žena kojima je on dozvolio da borave u njegovim brojnim nekretninama u zamenu za svedočenja u njegovu korist.

Više puta je bio optužen zbog umešanosti u prostituciju, a i bio je poznat po organizovanju tzv. "bunga bunga" žurki na kojima su goste zabavljale i maloletnice.

Berluskoni, koji je u junu preminuo od leukemije, prethodno je u februaru proglašen nedužnim jer je plaćao manekenkama da lažno svedoče tokom suđenja 2014. Tada mu se sudilo da je maloletnoj prostitutki iz Maroka plaćao za seksualne odnose.

AP Photo/Kerstin Joensson, File
Karima el Mahrug, poznata kao Rubi, bila je čest gost Berluskonijevih žurki

On nije negirao da im je isplaćivao novac i dozvoljavao im da žive na njegovim posedima, ali je tvrdio da je to bio vid kompenzacije jer im je narušena reputacija tokom suđenja.

Berluskoni je zabave koje su se održavale u njegovim rezidencijama u Milanu i na Sardiniji opisivao "elegantnim večerama" iako su ih lokalni mediji, ali i tužioci, nazivali orgijama.

"Korijere dela sera" prenosi da pojedine žene odbijaju da napuste njegove kuće, a jedna od njih, Barbara Gera (45), objavila je snimak u kome joj Berluskoni obećava da će biti vlasnica objekta nadomak Milana nakon što se završi suđenje o korupciji.

- Obećavam ti da ćeš biti vlasnica, kunem ti se decom. To sada nije moguće jer bi to bila korupcija... Rado ću ti je dati, nije mi teško - navodno je Berluskoni rekao u snimku.

Kolgerla Alesandra Sorsineli je rekla da je prošlog meseca dobila pismo od porodice Berluskoni, u kome joj nalažu da napusti vilu u Brijanci do kraja godine. Ona ih je tužila, navodeći da je potpisala ugovor 2015. kojim joj je dozvoljeno da tamo živi, a takođe poseduje snimak Berluskonija koji poručuje da će objekat prepisati na nju.

- Porodica ne poštuje želje pokojnika. Kada osoba umre, iza sebe ostavlja nerešene stvari i nasledinici moraju da se nagode. Pretpostavljam da deca žele da završe brzo ovu stvar, bez primoravanja ljudi da ih tuže i izbore se za svoja prava - navela je.

Sorsineli tvrdi i da joj je Berluskoni obećao tri miliona evra.

Prema tužiocima, od marta 2012. je ukupno 21 ženi platio 10,8 miliona dolara.

Karima el Mahrug, marokanska prostitutka, dobila je polovinu te sume.

Podsetimo, Berluskoni je kao premijer Italije služio od 1994. do 1995, od 2001. do 2006, i od 2008. do 2011. Više od 30 puta mu se sudilo za zloupotrebu položaja, povezanost sa mafijom i poreske prevare.

Ipak, osuđen je samo jednom zbog utaje poreza 2013, a četvorogodišnja zatvorska kazna je svedena na dobrotvorni rad. 

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike