Nije vreme za izbore: Zelenski najavljuje otkazivanje predsedničkih izbora

06.11.2023

22:46

0

Svi shvatamo da je sada ratno vreme, kada ima mnogo izazova - poručio je on

Nije vreme za izbore: Zelenski najavljuje otkazivanje predsedničkih izbora
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Copyright AP Photo/Virginia Mayo, File

Vladimir Zelenski u tradicionalnom večernjem obraćanju naciji izjavio je da sada nije vreme za predizbornu kampanju, sve resurse treba usmeriti na odbranu zemlje.

- Svi shvatamo da je sada ratno vreme, kada ima mnogo izazova, apsolutno je neodgovorno tako neozbiljno i razigrano ubacivati izbornu temu u društvo - rekao je Zelenski u svom obraćanju.

- Verujem da sada nije vreme za izbore. A ako treba staviti tačnu na neki politički spor i nastaviti posao ujedinjeni, država ima strukture koje su sposobne da tome stanu na kraj i da društvu daju sve potrebne odgovore, tako da ne ostane prostora za sukobe i tuđu igru protiv Ukrajine - dodao je ukrajinski predsednik.

U poslednje vreme, mediji su spekulisali da bi na predsedničkim izborima koji su planirani da budu održani u martu naredne godine mogao da se pojavi komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni.

Štaviše, poslednjih dana ukrajinski general je vrlo prisutan u zapadnim medijima i mnogi misle da bi zapad mogao da odigra na njega na narednim izborima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike