Zelenski opsovao Putina tokom intervjua, a imao je šta da kaže i o Trampu (VIDEO)

06.11.2023

09:36

0

Autor: N.P.

Živopisno gostovanje ukrajinskog lidera na američkoj televiziji

Zelenski opsovao Putina tokom intervjua, a imao je šta da kaže i o Trampu (VIDEO)
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Copyright Youtube/NBC News

Pošto je priznao da rat u Ukrajni više nije u fokusu svetske javnosti zbog sukoba Izraela i palestinskog Hamasa, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je tokom gostovanja na američkom televizijskom kanalu "NBC njuz" želeo da povrati svojih pet minuta slave, pa je opsovao ruskog lidera Vladimira Putina. 

Kazao je da Ukrajinci nisu spremni da "prepuste svoju slobodu tom je*enom teroristi Putinu".

- Imam dosta snage, ali čak i ako se osećam jakim, a imam mnogo energije, to ne znači da želimo da se borimo celog života jer je cena visoka, kao što sam rekao. Rat uzima najbolje od nas, najveće heroje, najbolje muškarce, žene, decu. To je to. Ali nismo spremni da damo svoju slobodu ovom je*enom teroristi Putinu. To je to. Zato se borimo - kazao je.

Na opaske bivšeg lidera SAD, Donalda Trampa, koji je rekao da bi sukob u Ukrajini rešio za 24 sata, Zelenski je prokomentarisao: "Tramp rekao je da za 24 sata može okonča rat.. Ako može da dođe ovamo, biće mi potrebna 24 minuta - da, 24 minuta. Ne više. 24 minuta da se Trampu objasni kako ne može upravljati ovim ratom u tom vremenskom okviru. On ne može doneti mir zbog Putina".

Nedavno je Zelenski rekao da rat između Izraela i Hamasa odvodi fokus ​​od sukoba u Ukrajini.

Međutim, on je dodao da je to "jedan od ciljeva Rusije", koja je započela invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Zelenski je negirao da su borbe u Ukrajini dospele u ćorsokak, uprkos nedavnoj proceni koju je izneo glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužnji.

Uprkos svemu, on je negirao da će Kijev pregovarati sa Moskvom.

- Svi znaju moj stav, koji se poklapa sa stavom ukrajinskog naroda. Danas me niko ne pritiska da pregovaram, niko od lidera EU ili SAD. Da sednemo sa Rusijom i razgovaramo, pritom i damo nešto - to se neće desiti - rekao je Zelenski.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike