Sofija otišla na liposukciju, pa umrla skoro na operacionom stolu: Lažna doktorka joj uzela milione

04.11.2023

11:56

0

Njena prijateljica se oporavljala dva meseca, ali ona nije bila te sreće

Sofija otišla na liposukciju, pa umrla skoro na operacionom stolu: Lažna doktorka joj uzela milione
Copyright Printscreen Instagram

Laura Sofija Amaja (23) iz Malage preminula je zbog komplikacija nakon liposukcije koju je izvela lažna estetska hirurškinja po imenu Brenda Seleita u Bogoti.

Amaja je 15. septembra 2022. imala zakazanu liposukciju koju je platila 7 miliona pezosa (oko 1.700 dolara), ali se na kraju ispostavilo da je bila žrtva prevare.

Ona i njena prijateljica Gabrijela Duarte odlučile su se na operaciju, ali stvari nisu išle kako su planirale. Gabrijela, koja je preživela zahvat, oporavljala se dva meseca i tvrdi da je imala mnogo sreće što je ostala živa.

- Brenda Seleita se predstavljala kao uspešna estetska hirurškinja - istakla je Gabrijela.

Operacija je trajala četiri sata, a Laura Sofija je imala teške komplikacije nakon zahvata. Gabriјela je za španske medije ispričala da je njen oporavak bio spor i da se osećala veoma loše nakon operacije. Nažalost, njena prijateljica nije imala sreće kao ona.

- Sofi je počela da ima napade i na kraju je pala sa operacionog stola. Napadi su postajali sve gori i gori, a hirurškinja ju je prevezla u drugu bolnicu, gde je i preminula - ispričala je Gabrijela.

Laura Sofija Amaja je ostavila iza sebe četvorogodišnjeg sina, koji je nakon njene smrti prepušten starateljstvu njene prabake.

Tragedija koja je zadesila ovu mladu ženu nije usamljen slučaj u Kolumbiji. Ova južnoamerička zemlja je treća na svetu po broju plastičnih operacija, ali se mnoge od njih završe tragično zbog komplikacija.

Laura Sofija Amaja je bila šesta osoba prošle godine koja je preminula nakon estetskog zahvata, prema informacijama Sekretarijata za zdravstvo Bogote.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike