Glumica preminula od posledica plastične operacije: Htela da podigne zadnjicu, a onda se sve zakomplikovalo

02.09.2023

11:57

0

U bolnici je provela čak 79 dana

Glumica preminula od posledica plastične operacije: Htela da podigne zadnjicu, a onda se sve zakomplikovalo
Silvina Luna - Copyright Instagram printscreen/silvinalunaoficial

Silvina Luna, glumica i model, preminula je u 43. godini, nakon što je dobila bolest bubrega, koji su bili posledica operacije "brazilskog podizanja gluteusa", potvrdili su njeni advokati.

Ona je operaciju uradila još 2011. godine, međutim, zbog nemarnosti lekara, situacija se zakomplikovala sada, pa je u bolnici provela 79 dana, a preminula je 31. avgusta.

Njen brat Ezekijel Luna, dao je doktorima odobrenje da je skinu sa aparata u podne u četvrtak, preneli su lokalni mediji.

Glumica je imala operaciju u junu ili julu 2011. godine i izveo ju je kozmetički hirurg Anibal Lotocki. On je 2021. godine optužen za smrt pacijenta kog je operisao 2010. 

Silvini je ubrizgao tečnost koja je sadržavala polimetilmetakrilat, koji je zabranjen po argentinskim zakonima. Bezbojna, plastična supstanca koristi se kao zamena za staklo u delovima za kola, sočiva, panele i prozore.

Silvina je prvi put potražila medicinsku pomoć 2015. godine kada je imala kamenje u bubregu. Dijagnostikovana joj je hiperkalcemija, pa su je doktori stavili na nedeljnu dijalizu do transplantacije bubrega.

Tokom 2016. godine, u Majamiju je argentinski doktor Kritsitan Perez izvadio opasnu supstancu iz gluteusa. On je tada izjavio da je Silvina razvila autoimunu bolest koju su uzrokovali medikamenti koje je primala tokom operacija. Svi pacijenti obole od bubrega i na kraju preminu, rekao je tada.

Dok je čekala novi bubreg, njeno stanje se pogoršavalo pa je hospitalizovana 13. juna. Skoro dve nedelje je bila pod sedativima, sve do 29. juna kada je skinuta sa respiratora.

Bolnica je 19. avgusta saopštila da Silvina diše samostalno. Nedavno je dobila bakteriju i opet je intubirana 30. avgusta, da bi je već sledećeg dana skinuli sa aparata za održavanje života.

Kancelarija javnog tužioca u Buenos Airesu pokrenula je istragu njene smrti, pa je naložena i obdukcija.

Silvina Luna je preminula samo dve nedelje posle smrti Marijana Kaprarole, voditelja, koji je preminuo od posledica operacije iz 2010. godine, koju je izveo isti doktor.

U februaru 2022. godine, dr Lotocki je osuđen na četiri godine zatvora posle tužbe koju su podnele glumica i još tri žene. U julu, sud je doneo odluku da mu se zabranjuje da se bavi medicinom pet godina. On ipak nije u zatvoru na odsluženju kazne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike