Ambasador Srbije u Izraelu našao se sa porodicom otetog Srbina: Podelio sa njima sve poznate informacije (FOTO)

26.10.2023

13:07

0

Ambasador Srbije u Izraelu našao se sa porodicom otetog Srbina: Podelio sa njima sve poznate informacije (FOTO)
Copyright Preentscreen Twitter/SRBinIsrael

Novoimenovani ambasador Srbije u Izraelu Miroljub Petrović uručio je u predsedničkoj palati u Jerusalimu akreditivna pisma predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića izraelskom predsedniku Isaku Hercogu.

Time je Petrović je zvanično preuzeo dužnost ambasadora Republike Srbije u Državi Izrael.

Ambasador Petrović ima bogato diplomatsko iskustvo, koje uključuje službu u ambasadama Srbije u Budimpešti, Varšavi i Adis Abebi.

Takođe je obavljao funkciju ambasadora Republike Srbije u Australiji od 2014. do 2020. godine. Kako se navodi, govori engleski i ruski jezik.

Tokom 24-godišnje diplomatske karijere Petrović je radio u različitim sektorima, uključujući odeljenja za susedne zemlje, Afriku i Bliski istok, kao i Odeljenje za Severnu i Južnu Ameriku.

Nakon zvaničnog preuzimanja dužnosti, ambasador Petrović se sastao s porodicom Alona Ohela, srpskog državljanina kog je Hamas oteo 7. oktobra i odveo u Pojas Gaze.

 

 

Tokom razgovora razmenjene su informacije koje Republika Srbija, Izrael i međunarodna zajednica imaju dok pokušavaju da obezbede oslobađanje Ohela.

- Miroljub Petrović razgovarao je sa porodicom Alona Ohela, državljanina Srbije i Izraela, koji je otet 7. oktobra. Razmenjene su informacije koje Srbija, Izrael i međunarodna zajednica preduzimaju u okviru pokušaja da se izdejstvuje njegovo oslobađanje - navodi se u okviru objave na Iksu, nekadašnjem Tviteru.

Podsetimo, u prvim danima rata Republika Srbija evakuisala je stotine svojih građana iz Izraela, a JAT-ovi avioni su leteli bez obzira na borbe koje su bile u toku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike