Konzul Srbije o otetom srpskom državljaninu: U kontaktu smo sa njegovom porodicom, nadam se da ćemo uskoro imati novih informacija

18.10.2023

10:15

0

Mladić je odveden nakon što je prisustvovao sada već poznatom muzičkom festivalu

Konzul Srbije o otetom srpskom državljaninu: U kontaktu smo sa njegovom porodicom, nadam se da ćemo uskoro imati novih informacija
Hamas je i Alona Ohela kidnapovao 7. oktobra - Copyright Printscreen Instagram

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izrazio je zabrinutost zbog kidnapovanja mladića srpskog porekla (22) u napadu Hamasa na sever Izraela.

Mladić je odveden nakon što je prisustvovao muzičkom festivalu, a ambasada Srbije u Izraelu u kontaktu je sa njegovom porodicom kako bi pružila podršku i istražila ovaj slučaj.

- Slučaj Alona Ohela je poznat našoj ambasadi već neko vreme i mi smo u kontaktu sa porodicom, posebno sa njegovom majkom. Trenutno proveravamo sve aspekte ove mučne i nadasve humanitarne konstelacije. Nadam se da ćemo uskoro moći da pružimo više novosti o ovom predmetu - izjavio je Nikolić za televiziju K1.

Nikolić je istakao važnost saradnje sa onima koji su preživeli masakr na muzičkom festivalu pored kibuca Rajm, na kom je i Alon bio. Ovi kontakti će pomoći u analizi stanja kidnapovanog mladića, kao i ostalih otetih Izraelaca koji se sada nalaze u Pojasu Gaze.

Na pitanje o granatiranju bolnice u Pojasu Gaze u utorak Nikolić je objasnio da postoje snimci koji su dokazni materijal da je rakete ispalio Islamski džihad, a ne Hamas, u pravcu Izraela.

- Snimci postoje, i već su dostupni javnosti. Na tim snimcima jasno se vidi raketa koja je pogodila obližnju zgradu. Nažalost, radi se o bolnici - rekao je Nikolić.

Dodao je da ne može da komentariše koliko su snimci ubedljivi, ali je istakao da Izrael, uprkos teškom i mučnom stanju, nema nikakvih namera da doprinese civilnim žrtvama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike