Velika racija izraelske vojske na Zapadnoj obali: Uhapšeno 58 pripadnika Hamasa

25.10.2023

17:55

0

IDF navodi da su od početka rata u Pojasu Gaze, 7. oktobra, izraelske trupe uhapsile više od 930 traženih Palestinaca na Zapadnoj obali

Velika racija izraelske vojske na Zapadnoj obali: Uhapšeno 58 pripadnika Hamasa
Pripadnici Hamasa - Copyright Profimedia

Izraelska vojska (IDF) je danas saopštila da su njeni pripadnici protekle noći u racijama širom Zapadne obale uhapsili 58 pripadnika Hamasa.

IDF navodi da su od početka rata u Pojasu Gaze, 7. oktobra, izraelske trupe uhapsile više od 930 traženih Palestinaca na Zapadnoj obali, uključujući 608 povezanih sa Hamasom.

Vojska je takođe objavila snimak koji pokazuje napad dronom na grupu naoružanih Palestinaca u izbegličkom kampu Dženin, koji su tokom noći bacali eksploziv i pucali na izraelske snage, prenosi "Tajms of Izrael".

 

 

U protekle dve nedelje bilo je više sukoba između snaga IDF i Palestinaca na Zapadnoj obali i nekoliko pokušaja terorističkih napada.

Prema palestinskom Ministarstvu zdravlja, izraelski vojnici, a u nekim slučajevima i jevrejski naseljenici, ubili su oko 100 Palestinaca na Zapadnoj obali, od 7. oktobra, prenosi "Tajms of Izrael".

Izraelska vojska: Ubijen važan komandant Hamasa

Izraelska vojska saopštila je da je ubila Tajsira Mubašera, komandanta Hamasovog bataljona Severni Kan Junis. Mubašer je ubijen u vazdušnom napadu izraelskih snaga na Pojas Gaze.
Smatra se da je on blizak Mohamedu Deifu, komandantu Hamasovog vojnog krila, navedeno je u saopštenju izraelske vojske i obaveštajne službe Šin Bet.

 

Prema tim navodima, Mubašer je, između osgalog, stajao iza napada na Acmona vojnu akademiju 2002. godine i infiltraciju Hamasa u Izrael preko Zikim plaže 2014. godine.

Hamas ispalio raketu dugog dometa ka Izraelu

Hamas je ispalio raketu dugog dometa „ajaš 250“ iz Pojasa Gaze ka gradu Elijatu, potvrdile su obe sukobljene strane.


Hamas je saopštio da je raketa ispaljena kao „odgovor na masakr civila“, dok je izraelska vojska navela da je raketa pala na otvoreni prostor van naselja.
O ovoj raketi, koja se pravi u Pojasu Gaze, malo se zna, osim da ima domet od 250 kilometara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike