Oglasio se konzul Srbije u Izraelu povodom otetog srpskog državljanina: "Znamo za slučaj kidnapovanja, činimo sve što možemo"

17.10.2023

16:41

0

Ohel je kidnapovan tokom napada Hamasa na muzički festival na jugu Izraela

Oglasio se konzul Srbije u Izraelu povodom otetog srpskog državljanina: "Znamo za slučaj kidnapovanja, činimo sve što možemo"
Copyright Printscreen/TV Happy

Počasni konzul Srbije u Izraelu, Aleksandar Nikolić, izjavio je danas da je Ambasada Srbije u toj zemlji upoznata sa slučajem kidnapovanja 22-godišnjeg mladića srpskog porekla, Alona Ohela.

Nikolić je izjavio: "U kontaktu smo sa porodicom. Radimo sve što možemo kada je reč o izraelskim civilnim i vojnim vlastima, ali, imajući u vidu koliko je delikatan slučaj, ne možemo da previše komentarišemo, ali se nadamo da ćemo uskoro imati više informacija." - rekao je Nikolić za Tanjug.

Ohel je kidnapovan tokom napada Hamasa na muzički festival na jugu Izraela.

Ambasada Izraela u Srbiji je takođe objavila informaciju o Ohelu na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter: ''Teroristi Hamasa kidnapovali su Alona Ohela, 22-godišnjeg izraelsko-srpskog državljanina, i to tokom muzičkog festivala na jugu Izraela''.

AP Photo/Leo Correa
 

Navodi se i da je sedmog oktobra blizu 200 civila oteto.

''Sedmog oktobra, blizu 200 nedužnih civila oteto je iz Izraela i odvedeno u Pojas Gaze. I dalje se ne zna gde tačno nalaze. Više od 3.000 muškaraca, žena i dece stari između tri meseca i 85 godina, ranjeni su, ubijeni, prebijeni, silovani, i na silu razdvojeni od svojih voljenih'', navodi se u saopštenju.

Ambasada: Ima stradalih državljana Srbije

Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, obelodanio je preko društvene mreže Iks (bivši Tviter) da u njegovoj zemlji postoje stradali ili nestali državljani Srbije.

Foto: Printskrin/Jutjub
 

Vilan je podelio fotografiju sa spiskom zemalja iz kojih potiču žrtve i nestali, u kojima je uključena i Srbija. Međutim, nije naveo tačan broj stradalih ili nestalih državljana Srbije.

U svojoj objavi ambasador je izrazio žaljenje zbog ove tužne situacije: "Nažalost, Srbija je postala 42. zemlja na ovoj košmarnoj listi. Molimo se za brzo oslobađanje Alona i svih ostalih nevinih talaca."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike