"Izrael gađa decu"! Potresni snimci iz Pojasa Gaze posle bombardovanja: Palestinac pokušava da pronađe decu i majku ispod ruševina (VIDEO)

17.10.2023

13:40

0

Autor: M. Vu.

Radnik hitne medicinske pomoći rekao je da je na desetine ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu tokom noći.

"Izrael gađa decu"! Potresni snimci iz Pojasa Gaze posle bombardovanja: Palestinac pokušava da pronađe decu i majku ispod ruševina (VIDEO)
Palestina u potrazi za svojom porodicom koja je zarobljena u ruševinama - Copyright Printscreen/Instagram

U potresnom video snimku koji je verifikovao poznati palestinski fotograf, prikazan je trenutak očaja i nade u Rafahu, južno od Pojasa Gaze. Na snimku se vidi Palestinac kako doziva svoju decu i majku u nadi da će ih pronaći ispod ruševina njihove kuće koja je srušena tokom razornih izraelskih vazdušnih napada.

Ovaj srceparajući događaj još jednom podseća na neizmernu ljudsku patnju koja se dešava u sukobima na Bliskom istoku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mohammed Zaanoun (@m.z.gaza)

 

Palestinski fotograf koji je podelio ovaj video pozvao je na solidarnost i međunarodnu podršku kako bi se okončala dugogodišnja patnja stanovnika Gaze i pronašlo trajno rešenje za izraelsko-palestinski sukob.

"Izrael gađa decu"

Stojeći ispred bolnice Naser u Kan Iounisu u južnom pojasu Gaze, radnik hitne medicinske pomoći rekao je za Al Džaziru da je na desetine ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu tokom noći.

„Izrael gađa decu“, rekao je, držeći telo malog deteta u naručju.

 

 

„Ustali smo (u rano jutro pre zore) na molitvu. Tada je pogođena naša kuća u kojoj je bilo 40 ljudi, starih i mladih. Odjednom je ceo kraj bio u ruševinama. To su neopisive scene, tela svuda oko mene”, rekao je drugi svedok.

SZO: Povređeno 11.000 ljudi, polovina žene i deca

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da joj je potreban hitan pristup Gazi kako bi isporučila pomoć i medicinsku opremu i upozorila na humanitarnu krizu u tom gradu, preneo je Rojters.

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) rekao je da je u Gazi povređeno 11.000 ljudi, od kojih su polovina žene i deca.

 

 

SZO je navela i da je zabeleženo 115 napada na zdravstvene ustanove u Gazi i da se moraju pripremiti da spreče izbijanje bolesti.

Izraelska vojska se sprema za sledeću fazu kampanje protiv militanata Hamasa u Pojasu Gaze, ali planovi možda neće biti u skladu sa široko rasprostranjenim očekivanjima o neminovnoj kopnenoj ofanzivi, saopštio je danas portparol vojske Ričard Heht.

- Mi se pripremamo za sledeće faze rata. Nismo rekli šta će biti. Svi pričaju o kopnenoj ofanzivi. Možda je nešto drugačije - rekao je Heht novinarima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi saopštilo je da je tokom noći u vazdušnim napadima na Kan Junis i Rafu poginulo 49 Palestinaca, preneo je Rojters.

Ratna dešavanja u Izraelu pratite uživo na našem blogu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike