Hezbolah: Nećemo se pridružiti borbama osim ako Izrael ne bude maltretirao Liban

09.10.2023

10:25

0

Borbe između Izraela i palestinskog Hamasa traju već tri dana

Hezbolah: Nećemo se pridružiti borbama osim ako Izrael ne bude maltretirao Liban
Borci Hezbolaha na vojnim vežbama - Copyright AP Photo/Hassan Ammar

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Buhabib izjavio je da je njegova vlada dobila uveravanja od Hezbolaha da se neće pridružiti borbama između Izraela i palestrinskog Hamasa, osim ako Izrael ne bude "maltretirao" Liban.

 
Hezbolah je u nedelju ujutru ispalio minobacačke granate na izraelske vojne lokacije na granici sa Libanom, u trenutku kada su borbe na jugu Izraela bile u toku, preneo je "Tajms of Izrael".

Teroristička grupa koju podržava Iran tvrdi da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Mount Dov, u znak solidarnosti sa Hamasom.

Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad, uz upotrebu "velikog broja raketa i granata", bio izveden u znak solidarnosti sa "palestinskim otporom". 

Oni tvrde da su izraelski položaji direktno pogođeni.

Izraelske odbrambene snage nisu prijavile da je bilo povređenih i saopštile su da su odgovorile artiljerijskom vatrom ka oblasti lansiranja i napadom dronovima na "infrastrukturu Hezbolaha" u toj oblasti.

Prema navodima neimenovanog vojnog izvora, lokacija koja je bila meta napada dronom bio je šator koji je teroristička grupa postavila na izraelskoj teritoriji pre nekoliko meseci.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike